Ειδήσεις

Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης του Ξενόγλωσσου Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος του Τμήματος Ιατρικής , Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “MSc in Vascular  Ultrasound in Diagnosis  and Management” το  Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στην Λευκωσία Κύπρου, διοργανώθηκε με επιτυχία Ημερίδα Ενημέρωσης η οποία φιλοξενήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, αγγειοχειρουργοί, ιατροί άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό από δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Κύπρου. Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη σημασία και την εφαρμογή του αγγειακού υπερήχου στη διάγνωση και τη διαχείριση αγγειακών παθήσεων και την ενημέρωση σχετικά με το Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δ/ντης του Ξενόγλωσσου Προγράμματος Σπoυδών “MSc Vascular Ultrasound in Diagnosis and Management” κος Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις δύο διακεκριμένων ομιλητών:

  • Ο Καθηγητής Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας, μίλησε για τη σπουδαιότητα και τις προοπτικές του αγγειακού υπερήχου στη σύγχρονη ιατρική  διάγνωση  και διαχείριση και τα πλεονεκτήματα τα οποία προκύπτουν για τον κλινικό ιατρό από την παρακολούθηση του Ξενόγλωσσου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στους αγγειακούς υπερήχους.

 

  • Ο Δρ. Χρήστος Μπέκος, Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρουσίασε την 30χρονη προσφορά του Αγγειολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου.

 

Επίσης, έκανε παρέμβαση ο κος Τριαντάφυλλος Γιαννακόπουλος, Αγγειοχειρουργός και απόφοιτος του προηγούμενου αντίστοιχου Ελληνόφωνου Προγράμματος Σπουδών και νυν διδάσκων στο Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, ο οποίος, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης Zoom, μοιράστηκε την εμπειρία του από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και ανέδειξε την συμβολή που αυτό είχε στην επαγγελματική του εξέλιξη.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να πάρουν πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στους ομιλητές.

 

Η Ημερίδα Ενημέρωσης απέδειξε τη μεγάλη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, προωθώντας τη γνώση και την εξέλιξη στον τομέα της αγγειακής διάγνωσης και διαχείρισης, καθώς και τη διεθνοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων συμμετέχει στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας θα δώσει το παρών στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο