Ειδήσεις

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Λίμνη Πλαστήρα


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Κράτος.  Η υιοθέτηση του έργου από την Γερμανία είναι αποτέλεσμα της εξωστρέφειαςτης δημοτικής αρχής, η οποία διεκδικεί να καταστεί σημείο αναφοράς για πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις με διεθνή απήχηση.

Συμμετέχουν πέντε (5) καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας από την Ευρώπη, με επικεφαλής του Συμποσίου τον γνωστό ακαδημαϊκό και γλύπτη κ. Θεόδωρο Παπαγιάννης, (Ελλάδα). Οι άλλοι καλλιτέχνες είναι: από την Ιταλία  ο κ. FransescoMoretti, από την Γερμανία ο κ. RainerFest, από την Ολλανδία ο κ. TonKalle, από τον Καναδά o ομογενής κ. VasiliVasili.

Το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο της εικαστικής ανάπτυξης του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Λίμνης Πλαστήρα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται εικαστικά έργα επώνυμων διεθνών δημιουργών και το ΥΜΣΤ της λίμνης Πλαστήρα μπαίνει δυναμικά στο Εικαστικό Γίγνεσθαι της χώρας.  Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διεθνής αυτή συνάντηση καλλιτεχνών να έχει ετήσιο χαρακτήρα, με στόχο την δυναμική ανάπτυξη του Μουσείου, αλλά και την εξασφάλιση έργων υψηλής αισθητικής αξίας,  έτσι ώστε να καταστεί το ΥΜΣΤ διεθνές σημείο αναφοράς για τον τουρισμό τέχνης.

Αναλυτική παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής και την εικαστική ανάπτυξη του ΥΜΣΤ, θα γίνε την Δευτέρα 7/8/2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συζητήσουν με το φιλότεχνο κοινό της Καρδίτσας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κατέθεσε πρόταση για ένταξη στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας (ΕΣΣΕ) 2025, παρουσιάζοντας μια καινοτόμο πολιτιστική δράση που αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Θωμάς Μπράντζος (Πρόεδρος του Συλλόγου αμβυκούχων και αμπελουργών Ν. Καρδίτσας) στο Ηχόραμα 100,8: Να δοθεί λύση με το Τελωνείο, τουλάχιστον για το δίμηνο της απόσταξης
Επόμενο άρθρο Εξοικονομώ με ειδική μέριμνα στη Θεσσαλία