Ειδήσεις

Βγήκαν με τα τρακτέρ στον Ε65 για τις αποζημιώσεις – κοροϊδία


Οργισμένοι για τις αποζημιώσεις-κοροϊδία που δόθηκαν για τις πλημμύρες του «Ντάνιελ», οι αγρότες της Καρδίτσας έβγαλαν δεκάδες τρακτέρ, στις 9 το πρωί της Τρίτης, στον κόμβο Ε65.

Ανάμεσα στους αγρότες επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση. Έτσι, μέσα στο καλοκαίρι σταμάτησαν τις δουλειές, πήραν τα τρακτέρ και διένυσαν χιλιόμετρα μέχρι τον Ε65 για να στείλουν μήνυμα ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αγωνιστούν για την επιβίωσή τους.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, με μπροστάρη την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, συγκεντρώθηκαν στον κόμβο που είχαν στήσει τον χειμώνα το μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας.

Είναι η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση με τρακτέρ που έγινε μέσα στο καλοκαίρι φέτος. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στην Αγιά Λάρισας.

Η κυβέρνηση τους «υποδέχθηκε» με τα ΜΑΤ, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους αγρότες που ετοιμάζονται για νέα κινητοποίηση μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί αγρότες που έλαβαν αποζημίωση για το βαμβάκι μόλις 4 ευρώ το στρέμμα, αγρότες που έλαβαν 40 ευρώ και 70 ευρώ. Δεν έλαβαν ούτε αυτές τις αποζημιώσεις όσοι- μαζί με το βαμβάκι- καλλιέργησαν ντομάτα, καπνό και πιπεριά.

Ξεχωριστό «παρών» έδωσαν οι κτηνοτρόφοι που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, λόγω των προϋποθέσεων που θέτει το πρόγραμμα 5.2, ενώ για την αντικατάσταση των ζώων έλαβαν μόλις 120 ευρώ για κάθε αιγοπρόβατο, όταν η τιμή αγοράς ξεπερνάει τα 300 ευρώ.

Οργή και στη Λάρισα

Κινητοποίηση με τρακτέρ θα γίνει και στη Λάρισα για τις απαράδεκτες αποζημιώσεις.

Την Πέμπτη, τα τρακτέρ θα βγουν στις 7 μ.μ. στον Πλατύκαμπο και θα μείνουν εκεί, καθώς την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

 

ΠΗΓΗ: 902gr

 

Προηγούμενο άρθρο Οι αγρότες βάλλονται - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τα μέτρα διακίνησης των ζωοτροφών