Ειδήσεις

Το Παυσίλυπο χώρος ξεκούρασης για τη λαϊκή οικογένεια


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό της πόλης να αντισταθούν στο σχέδιο πλήρους αλλαγής του χαρακτήρα του Παυσίλυπου. Το άλσος του Παυσίλυπου αποτελεί το μεγαλύτερο χώρο πρασίνου εντός του αστικού ιστού της Καρδίτσας και  χώρο ανάπαυσής και δραστηριοτήτων για τα παιδιά μας και εμάς διαχρονικά.

Η λογική του κόστους-οφέλους και τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα χρήματα αυτά δεν πάνε για υποδομές όπως η αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία, η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων,  με αποτέλεσμα τα παιδιά να μπαίνουν σε σχολεία παλιά όπως το 3Ο Δημοτικό Σχολείο που έχει κατασκευαστεί το 1975 και είναι χωρίς αντισεισμική θωράκιση, σε παιδικούς σταθμούς που στεγάζονται παλιά κτίρια όπως ο Γ΄ παιδικός σταθμός. Την ίδια στιγμή δίνονται εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις όπως αυτή του Παυσιλύπου που στόχο έχουν την ικανοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων  και σχεδιασμών στο κέντρο της πόλης.

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας υπηρετεί  τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους και γι αυτό προχωρά σε ένα έργο που μειώνει τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο, χτυπώντας έτσι το δικαίωμα του λαού μας σε ελεύθερους χώρους άθλησης και αναψυχής.

Αντιστεκόμαστε,  γιατί οι ανάγκες μας είναι στην αντίπερα όχθη των σχεδιασμών τους και καλούμε όλες και όλους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στις 11:00 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, κατά την ώρα συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής όπου και θα συζητηθεί το θέμα της ανάπλασης του Παυσιλύπου.

Παλεύουμε για ασφαλείς παιδικές χαρές και δωρεάν ελεύθερους χώρους άθλησης και αναψυχής με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

 

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

 

Προηγούμενο άρθρο Αναγόρευση του επιστήμονα, Καθηγητή Ιωάννη Β. Ραγκούση, ως Επίτιμου Διδάκτορα
Επόμενο άρθρο Ντροπή! Έκοψαν το ρεύμα στις παιδικές βιβλιοθήκες, γιατί η δημοτική αρχή το είχε αφήσει απλήρωτο!!