Ειδήσεις

Το ΕΒΕ για την παράταση καταβολής οφειλών λόγω του Ιανού


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας , κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του και σε συνεργασία με τον  Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, έφερε εις πέρας ένα πάγιο αίτημα του, με μοναδικό στόχο την  διευκόλυνση του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας .

Το Υπουργείο Οικονομικών στα πλαίσια των μέτρων διευκόλυνσης φυσικών και νομικών προσώπων, στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό και συγκεκριμένα στο άρθρο 38 του Ν.4797(ΦΕΚ 66/Α΄/23.04.2021) δίνει παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων οφειλών , δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής και αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών υπό όρους για τις πρόσφατες περιπτώσεις θεομηνιών.

Στο άρθρο 38 του Ν.4797 (ΦΕΚ 66/Α΄/23.04.2021) για την Κρατική Αρωγή, προβλέπεται ότι:

  1. Οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΥΟ/ Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής για τις οποίες χορηγήθηκε παράταση καταβολής με τις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκαν από 1.1.2020 έως και τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου, κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 8 του Ν.1284/1982 (Α΄114), παρατείνονται μέχρι και τις 31.12.2021.
  2. Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκαν από 1.1.2020 έως και τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου, κατ’ εξουσιοδότηση της παρ.5 του πέμπτου άρθρου του Ν.2275/1994 (Α’ 238), αναστέλλεται μέχρι και τις 31.12.2021.
  3. Ποσά που έχουν ήδη εισπραχθεί έναντι των οφειλών των προηγούμενων δύο παραγράφων δεν επιστρέφονται. Ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των αποφάσεων των προηγούμενων δύο παραγράφων και απωλέσθηκαν στο χρονικό διάστημα από τη λήξη της παράτασης και αναστολής έως και τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου, δεν αναβιώνουν.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ως άνω ρύθμιση που αποτελούσε πάγιο αίτημα  και που  σίγουρα θα δώσει μια «ανάσα» στις επιχειρήσεις του Νομού μας.

Ευχαριστεί για την συνδρομή και την συμβολή του το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ», συνεργάσθηκε στενά με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου με στόχο την αποτελεσματική βοήθεια στις πληγείσες επιχειρήσεις. Η συνεργασία του κ. Τριαντόπουλου με το Επιμελητήριο υπήρξε και συνεχίζει να είναι υποδειγματική , με τον Γ.Γ. να υλοποιεί το σύνολο σχεδόν των δίκαιων αιτημάτων μας.

Προηγούμενο άρθρο Τους 33.720 έφθασαν οι εμβολιασμοί στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συνεργασία μεταξύ του ΣΘΕΒ και του Δικτύου Πράξη