Ειδήσεις

Το διεθνές δίκαιο – Του Κώστα Βλάχου


‘’ Άστραψε και βρόντηξε’’ η  νεοεκλεγείσα   πρόεδρος Ούρσουλα Φορ ντερ Λάιεν στη επέτειο  για τη μνήμη των θυμάτων για την Κύπρο προχθές.  Το ίδιο και πολλοί   ευρωπαίοι ηγέτες   και όχι μόνο.

Η  Αγγλία   ‘’πόνεσε  ‘’ πολύ, μπορεί και περισσότερο από  την Αμερική.  Τόσο  ‘’εκτιμούν‘’ την  πλήρη υποταγή  και την έμπρακτη  υποστήριξη;

Για την Ούρσουλα το καταλαβαίνω , την στήριξε πολύ ο Μητσοτάκης και για την επανεκλογή.  Άλλωστε  δήλωνε συνεχώς αναφερόμενη στο πόλεμο  της Ουκρανίας   ότι η ελευθερία  είναι ανεκτίμητη.  Γι’ αυτό  ‘’μίλησε ‘’  ηχηρά  για την Κύπρο.

Πότε επιτέλους οι  Έλληνες ηγέτες θα αντιληφθούν   ότι  ΗΠΑ  και   Ευρώπη βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην Τουρκία  και  μάλιστα αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο λόγω του πολέμου με τη Ρωσία. Εάν  βρεθούμε αντιμέτωποι με την Τουρκία  πάλι  θα μας πουλήσουν  και θα πούμε και ευχαριστώ.

Πάντως  το διεθνές δίκαιο  το ‘’υπερασπίζονται’’ όπου  βρεθούν .

-Σοφοκλή σε δικαιολογώ.  Ο καύσωνας  ήταν τόσο παρατεταμένος που σου θόλωσε το μυαλό.

-Ακούστηκε ότι η Ούρσουλα δεν είναι αχάριστη  και θα  βοηθήσει τον Μητσοτάκη  να πάρει  κάποιο ισχυρό  πόστο στην Ευρώπη.

Έτσι θα βοηθήσει  έμμεσα την  Ελλάδα.

-Μέσω  Μητσοτάκη;  Πόσο δίκιο έχουν οι γιατροί  που φωνάζουν συνεχώς  ότι ο καύσωνας είναι επικίνδυνος πολύ. Τα πιστεύεις  όλα αυτά , ή είσαι ‘’πειραγμένος ‘’.

Μητσοτάκης και  Φορ  ντερ Λάιεν  σύμφωνα με τον αρθρογράφο   Phil  Butler   της

γνωστής ιστοσελίδας  New  Eastern  Ouotlook  είναι οι  υπεύθυνοι  για την οικονομική   καταστροφή   της Ελλάδος  που  πρόσφατα έγινε η φτωχότερη χώρα  της Ευρώπης  και τα χάσμα μεταξύ  πλούσιων και φτωχών  μεγαλώνει συνεχώς. Η φτωχοποίηση της Ελλάδος συνεχίζει  και  θα συνεχιστεί.

Από την μεριά μου να δώσω  ‘’συγχαρητήρια  ‘’  σε όσους ευρωβουλευτές ψήφισαν την Ούρσουλα και στους ψηφοφόρους που τους ψήφισαν.

  •  Πειραγμένος  είμαι πολύ, αλλά όχι λόγω καύσωνα, από όσα βλέπω και ακούω.

Μεγάλη προσβολή   στη μνήμη των νεκρών να δηλώνει ο   Ερντογάν  από τα κατεχόμενα την ημέρα αυτή ότι με τον Μητσοτάκη τα έχουμε βρει.

Αν  δηλώνουν οι Τούρκοι ότι τα βρήκαν, σίγουρα τα απολεσθέντα ανήκουν σε μας.

 

‘’Ξεσηκώθηκαν’’ οι Έλληνες πολιτικοί . Λέξη  δεν είπαν ούτε για αυτόν ούτε για τον Σουλτάνο , καμία  νέα υπόκλιση μπορεί.

 

Προηγούμενο άρθρο H παράσταση «Μαλλιά Κουβάρια» του Θεσσαλικού Θεάτρου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Με 7,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δράση για την ένταξή παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση