Ειδήσεις

Την απαλλαγή ή μείωση των αρδευτικών τελών του 2020 ζητούν οι αγρότες του Παλαμά


Την απαλλαγή ή μείωση των αρδευτικών τελών του έτους 2020, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Ιανός, συνεχίζουν να ζητούν δυναμικά οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παλαμά.

Αυτή ακριβώς ήταν και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά την οποία, ωστόσο, ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς δεν προβλέπονταν κάτι τέτοιο από κάποια νομική διάταξη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου τονίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη αδικία και προσθέτοντας πως θα αγωνιστούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας: «Φάγαμε χαστούκι από τον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις που δεν ανταποκρίνονταν στο μέγεθος της ζημιάς, έρχεται η κεντρική διοίκηση να ακυρώσει μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ουσιαστικά κινείται προς την κατεύθυνση της βοήθειας ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν και μείωση των συνεπειών από τις ζημιές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες και να μειωθεί η ζημιά που προκάλεσε ο Ιανός. Ακυρώνεται μια απόφαση για ένα χαράτσι ουσιαστικά, ενώ πάθαμε ζημιά στα καλαμπόκια και στα τριφύλλια, ενώ δεν μαζέψαμε βαμβάκια».

Επόμενο αγωνιστικό βήμα των αγροτών θα είναι η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Καρδίτσα.

Στο μεταξύ, αναμένουν τη συνάντηση που έχει ζητήσει για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό Εσωτερικών ζητώντας – αν είναι εφικτό – να συμμετάσχουν και εκείνοι με εκπρόσωπό τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά και τα 83 rapid test στους υπαλλήλους της Π.Ε Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία