Ειδήσεις

Θ. Παφίλης από τον Παλαμά: Ψήφο στο ΚΚΕ που είναι πραγματική αντιπολίτευση


Στείλτε ισχυρό μήνυμα στις εκλογές με ψήφο στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, για να δυναμώσουμε τον αγώνα για καλύτερη ζωή, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής μιλώντας σε εκδήλωση του Κόμματος στον Παλαμά.

Σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να πάει παντού τις μέρες που απέμειναν έως τις ευρωεκλογές. Υπογράμμισε ότι η άνοδος του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές βοήθησε το λαό ενίσχυσε τον αγώνα και πρόσθεσε ότι πρέπει στην κάλπη να κάνει το ΚΚΕ την έκπληξη.

Ανέφερε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και  ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα βασικά και στο ευρωκοινοβούλιο και ότι κόμματα του συστήματος είναι και αυτά του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου.

Να μην τους επιβραβεύσει ο λαός τόνισε και υπογράμμισε ότι πρέπει να τους κόψει ο λαός τα φτερά με ψήφο στο ΚΚΕ και επειδή είναι κατά της ΕΕ και αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια και την πολιτική της. Τόνισε ότι πρέπει να παλέψουμε για ανάσες αλλά και για να βάλουμε πλώρη να ανατρέψουμε το καπιταλιστικό σύστημα.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ στήριξε τους πλημμυροπαθείς τις μέρες της καταστροφής και αγωνίζεται για 100% αποζημιώσεις, τονίζοντας ότι είναι ψέμα ότι το κράτος δεν έχει λεφτά. Όπως είπε, έχει αλλά τα διοχετεύει στους ομίλους και στις στρατιώτες αποστολές όπως της φρεγάτας «Ύδρα» που είναι στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Αναφέρθηκε στη σφαγή των παλαιστίνιων, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αυτοάμυνα, αλλά αντίθετα γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης οι πάνω από 35.000 νεκροί στη Γάζα.

Στον χαιρετισμό της η Πόπη Μπούτα, υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε πως «ο Θεσσαλικός κάμπος, πριν οχτώ μήνες πνίγηκε και βούλιαξε στη λάσπη, εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας».

Κάλεσε σε ισχυροποίηση του  «για να πάρει απάντηση η ΝΔ μαζί και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, που με την πολιτική της μας πνίγει και μας ξεκληρίζει. Ισχυρό ΚΚΕ για Αποζημιώσεις 100%  για τις καταστροφές περιουσίας, κατοικίας, καλλιεργειών, κτηνοτροφικού κεφαλαίου, υποδομών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Ισχυρό ΚΚΕ για Ολοκληρωμένο σχεδιασμό,   με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ),  των απαραίτητων έργων υποδομής, αντιπλημμυρικής προστασίας.Ισχυρό ΚΚΕ για να διεκδικήσουμε  την Κατάργηση του νέου νόμου και όλου του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της κοινοτικής Οδηγίας για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.Ισχυρό ΚΚΕ, για να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση της ΚΑΠ, που ψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.Ισχυρό ΚΚΕ, που είναι στήριγμα στους αγώνες που δώσαμε για να μείνουμε στον τόπο μας». 

Νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης συναντήθηκε με τον εμπορικό σύλλογο Παλαμά και κατοίκους του χωριού φάντασμα του Βλοχού. Τους εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ για έγκαιρη αποκατάσταση, για 100 % αποζημιώσεις και για μετεγκατάσταση όσων το επιθυμούν.

 

Προηγούμενο άρθρο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας