Ειδήσεις

Τελεσίγραφο επτά ημερών στους καταστηματάρχες για τα τραπεζοκαθίσματα – Η Αντιδήμαρχος Όλγα Μακρή στο Ηχόραμα 100,8


Για την πορεία των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τα τοπογραφικά και τις άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 η αρμόδια Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Καρδίτσας Όλγα Μακρή.

Η κ. Μακρή ήταν καλεσμένη, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 με 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη και αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι έχουν αποφέρει οι έλεγχοι, πόσοι έχουν συμμορφωθεί και τι γίνεται από εδώ και πέρα, μετά την τελευταία ευκαιρία των επτά ημερών που έχουν στη διάθεσή τους οι καταστηματάρχες ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Τι έδειξαν οι έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

Ειδικότερα, η κ. Μακρή δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με τους ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα:

«Άλλο ένα ΄΄αγκαθάκι΄΄ που πρέπει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή. Λέγαμε, κατά διαστήματα, πολλές φορές που μιλήσαμε, ότι θα πρέπει οι καταστηματάρχες να προβούν σε άδεια περί κοινοχρήστων χώρων.

Είχαμε κάνει – για να θυμίσω και το χρονικό – μια σύσκεψη τον Οκτώβριο του 2023 – είχαμε μιλήσει με τον Σύλλογο των καταστημάτων, είχαμε καταθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε σαν Δημοτική Αρχή, ακούσαμε και τα δικά τους και καταλήξαμε στο συμπέρασμα, μετά και από παρότρυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία εντόπισε ότι στα περισσότερα καταστήματα δεν υπήρχαν τοπογραφικά διαγράμματα παρά μόνο σκαριφήματα.

Είχαν την υποχρέωση οι καταστηματάρχες να προβούν σε νέα έκδοση των τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Δόθηκε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τη Δημοτική Αρχή μέχρι 31/3/24,οπότε και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από 1/4 θα βγαίναμε για τους ελέγχους και όλα γιατί διαπιστώσαμε 31/3, με την εκπνοή του χρόνου, κάποιοι να μην έχουν καταθέσει ή να έχουν καταθέσει με την εκπνοή ακριβώς του χρόνου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Δώσαμε μια σιωπηρή παράταση δύο μηνών και από Ιούνιο ξεκινήσαμε τους ελέγχους.

Διαπιστώθηκε, όμως, ότι η συνεργασία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε μεταξύ μας.

Έδειξε ανοχή η Δημοτική Αρχή. Δεν ξέρω γιατί σκάλωσε η όλη κατάσταση.

Από τα 164, λοιπόν, καταστήματα, που έγινε ο έλεγχος, στα 124, δυστυχώς, βεβαιώθηκαν εκθέσεις αυτοψίας.

Θα συνεχιστεί ο έλεγχος. Υπάρχει ένα 7ήμερο για τα καταστήματα που δεν έχουν εκδώσει άδεις, διαφορετικά θα γίνει άρση όλων των τραπεζοκαθισμάτων.

Δεν θέλω να φθάσουμε στο τελικό σημείο που είναι να κλείσουμε τα καταστήματα.

Εύχομαι και ελπίζω να μην χρειαστεί να φθάσει η Δημοτική Αρχή σε αυτό αλλά, καταλαβαίνετε, ότι πλέον θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να είναι ισότιμη προς όλους τους πολίτες.

Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες που είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και κάποιοι άλλοι να μην έχουν ξεκινήσει καν τη διαδικασία».

 

Επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο οι λαϊκές αγορές

Στο μεταξύ, από την Τετάρτη 10 Ιουλίου οι εβδομαδιαίες λαϊκές αγορές της Τετάρτης και του Σαββάτου επιστρέφουν στον πέριξ της Δημοτικής αγοράς χώρο.

Επισημαίνεται ότι ο δημόσιος χώρος που περιβάλει το κτίριο της δημοτικής αγοράς, συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε από τη δημοτική αρχή και για το λόγο αυτό απευθύνεται σύσταση – έκκληση προς τους χρήστες, να φροντίζουν να τηρούν τους κανόνες που έχουν τεθεί, ώστε να μην προκληθούν εκ νέου ζημιές στην πλατεία.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Ηχόραμα 100,8, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Όλγα Μακρή ανέφερε τα εξής:

«Επιστροφή, όντως, της λαϊκής αγοράς στον φυσικό της χώρο. Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα αυτών των δύο μηνών. Νομίζω ότι το καταφέραμε.

Επέστρεψε την Τετάρτη στον φυσικό της χώρο η εβδομαδιαία λαϊκή αγοράς της Τετάρτης. Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από το πρωί ήμασταν εκεί και εγώ και η Δημοτική Αστυνομία και ο Επόπτης. Όλα κύλησαν ομαλά. Χαρούμενοι οι πωλητές που επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο και σε γενικές γραμμές κύλησε καλά.

Αν εξαιρέσουμε κάποια μικροπροβλήματα που εντοπίσαμε όσον αφορά τη μετακίνηση εμπορευμάτων τους.

Γιατί απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι, όπως είχαμε πει, ότι δεν μπορούν να μπαίνουν αυτοκίνητα μέσα και αυτό προκειμένου να διαφυλάξουμε το έργο της Αγοράς και την ανάπλαση που έγινε πέριξ αυτής, στους δρόμους Πλαστήρα, Μ. Αλεξάνδρου και Αβέρωφ.

Υπήρξε μια καλή συνεργασία. Υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία θα τα συζητήσουμε ξανά με τα σωματεία, ως Δημοτική Αρχή, και πιστεύω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποζημιώσεις εδώ και τώρα ζητούν οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος επί της οδού Βασιαρδάνη