Ειδήσεις

Τα προβλήματα στα σχολεία και η ανάγκη οργάνωσης του γονεϊκού κινήματος


Αγαπητοί γονείς, Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς,  με τον χειρότερο τρόπο. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζουν απροκάλυπτα μαθητές και εκπαιδευτικούς ως κόστος.

Απόρροια αυτού ήταν να ζήσουμε και στην περιοχή μας συγχωνεύσεις τμημάτων. Οι μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις και φυσικά ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα το κλείσιμο των σχολικών επιτροπών έρχεται να επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση. Η χρηματοδότηση συνολικά βρίσκεται πίσω από τις σημερινές ανάγκες των μαθητών και οι γονείς για άλλη μια φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Δεδομένου ότι η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε γονείς και  Διοικητικά Συμβούλια σε εκδήλωση για να συζητήσουμε στην κατεύθυνση οργάνωσης του γονεϊκού  κινήματος, με στόχο να φτιάξουμε Ένωση Γονέων στον Δήμο Καρδίτσας ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 6μμ στο κατάστημα «Οδός Ονείρων».

Ομιλητές:  Παναγιώτης Κατιφές, Πρόεδρος  της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ), Στέλλα Βαλαβάνη, Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΣΓΜΕ

 

Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση ενίσχυσης των Σωματείων Τένις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Γιορτή Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού διοργανώνουνε το FΑSHION CITY OUTLET, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας,το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.