Τα έργα που περιλαμβάνει η πρόταση «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καρδίτσας», αλλά και συνολικά όλο το πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιεί και έχει δρομολογήσει ή προωθεί η Δημοτική Αρχή, παρουσίασε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Παναγιώτης Σβερώνης. Ο Αντιδήμαρχος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη παραχωρώντας μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη αναφερόμενος σε όλα τα μεγάλα έργα που προχωράει η Δημοτική Αρχή και στο σχεδιασμό της για το αύριο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σβερώνη στο Ηχόραμα 100,8 έχει ως εξής:
Ερώτηση: Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας εγκρίθηκε η πρόταση «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καρδίτσας» και η υποβολή της στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021 – 2017». Σε ποιες κατηγορίες έργων αφορά η πρόταση του Δήμου και ποια είναι αυτά τα έργα που θα αλλάξουν τόσο την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης όσο και την καθημερινότητα του πολίτη;
Απάντηση: Αφορά πάρα πολλά έργα. Καταρχήν, έχουμε και μεταφερόμενα έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ αλλά και νέα έργα.
Το σύνολο των έργων που θα κατασκευαστούν είναι 17.597.000 ευρώ. Τα παλιά έργα είναι 5.227.000 και τα νέα έργα 12.370.000 ευρώ.
Αφορούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, αναπλάσεις, πράσινες διαδρομές.
Γενικά θέλουμε να αλλάξουμε τη μορφή της πόλης και να την κάνουμε φιλική προς τον άνθρωπο και προς τον ποδηλάτη.
Προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να μπορέσουμε να βγάλουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο και να αποκτήσουμε, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, μια κουλτούρα που δεν θα χρειάζεται το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί μέσα στο κέντρο της πόλης.
Ερώτηση: Άλλα μεγάλα έργα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός σας; Τι ακολουθεί;
Απάντηση: Να σας αναφέρω ενδεικτικά μερικές από τις πιο μεγάλες παρεμβάσεις. Είναι η ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς, του κτιρίου δηλαδή, με παρεμβάσεις αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης.
Είναι ένα κτίριο όπου έχει να γίνει παρέμβαση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ενεργειακά και είναι κοστοβόρο προς τον Δήμο, ενώ ΄΄βάζει΄΄ και νερά.
Είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο, βέβαια, και για οποιαδήποτε παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο παίρνουμε άδεια από το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων που εδρεύει στο Βόλο.
Έχουμε λάβει τις περισσότερες αδειοδοτήσεις και θα πάρουμε και τις υπόλοιπες. Είναι ένα μεγάλο έργο ύψους 2,5 εκατομμυρίων.
Ένα άλλο μεγάλο έργο είναι οι ΄΄Πράσινες Διαδρομές΄΄. Θέλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης.
Στο κέντρο είχαμε ένα κομμάτι από τη Λάμπρου Σακελλαρίου και την Ιεζεκιήλ για να κλείσουμε όλο το κέντρο, το οικοδομικό τετράγωνο, οπότε, όπως θα έρχεται ο ποδηλάτης από την Υψηλάντου, θα στρίβει στη Λάμπρου Σακελλαρίου και μετά στην Ιεζεκιήλ και θα φθάνει μέχρι το Εσπερινό όπου εκεί υπάρχει ποδηλατόδρομος που φθάνει μέχρι τα σχολεία κάτω.
Συνεπώς, θα ΄΄κλείσουμε΄΄ και αυτό το κομμάτι. Θα είναι σε ύψος, δεν θα είναι κάτω, στο επίπεδο του δρόμου, θα είναι σε ύψος ο ποδηλατόδρομος και στο πεζοδρόμιο θα γίνει πλήρης ανακατασκευή με νέο εξοπλισμό και φώτα, οπότε θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο έργο.
Ένα μεγάλο έργο είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση των παλιών δημοτικών κτιρίων. Μέσα εκεί έχουμε εντάξει το Κολυμβητήριο, το νέο Κλειστό, το παλιό Κλειστό της πόλης, το Μουσείο Πόλης και το 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Θα θέλαμε, βέβαια, να βάλουμε και άλλα σχολεία. Προσπαθούμε. Κάναμε ήδη τρεις-τέσσερις ενεργειακές αναβαθμίσεις σε σχολεία αλλά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αδειοδότησης.
Να φανταστείτε ότι είναι δημοτικά κτίρια, είναι κατασκευασμένα πάρα πολλά χρόνια πριν και δεν είχαν νόμιμες άδειες, οπότε προχωράμε στις αδειοδοτήσεις των σχολείων και όποιο σχολείο λαμβάνει αδειοδότηση νόμιμα από την Πολεοδομία και από το κράτος, μετά του έχουμε έτοιμη μελέτη για ενεργειακή αναβάθμιση.
Όλα αυτά κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα στο Δήμο που, ουσιαστικά, τα πληρώνουμε εμείς οι δημότες, από τα δημοτικά τέλη.
Φανταστείτε πως μόνο για το Κολυμβητήριο κοστίζει γύρω στις 150.000 ευρώ το χρόνο μόνο το φυσικό αέριο που μπήκε τελευταία και το ρεύμα του. Δηλαδή, είναι παρά πολλά τα χρήματα που με την ενεργειακή αναβάθμιση θα μειωθεί στο ένα δέκατον το κόστος.
Άλλο έργο μεγάλο είναι οι κυκλικοί κόμβοι. Κάτι για το οποίο είχαν κατηγορηθεί οι Δημοτικές Αρχές όλα τα χρόνια, ότι δηλαδή δεν έχουμε στην Καρδίτσα, ενώ άλλες πόλεις της Θεσσαλίας έχουν κυκλικούς κόμβους.
Εμείς έχουμε προχωρήσει, ήδη, και έχουμε ανάδοχο στον κυκλικό κόμβο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, στον υδατόπυργο, ο οποίος ξεκινάει σε λίγες μέρες.
Υπάρχει ο κυκλικός κόμβος που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια στο ύψος του Νοσοκομείου και εμείς, στο καινούργιο ΣΒΑΑ, βάλαμε δύο κυκλικούς κόμβους. Ένας είναι στην είσοδο της πόλης, στην παλιά Σχολή Αστυφυλάκων με τα Τρίκαλα και μία στο Αθλητικό Πάρκο.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τους κυκλικούς κόμβους που έρχονται από το Δέλτα, άλλοι τέσσερις, μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια η Καρδίτσα θα έχει επτά-οχτώ κυκλικούς κόμβους ώστε να μπορέσουμε ένα λύσουμε και το κυκλοφοριακό.
Γιατί ένας κυκλικός κόμβος έχει αποδειχθεί ότι λύνει σημαντικά τέτοιου είδους προβλήματα, από τα φανάρια να πάμε στον κόμβο είναι πολύ καλύτερα.
Ένα ακόμη μεγάλο έργο είναι η πλατεία Στρατολογίας όπου την έχουμε σε ανάπλαση. Έχει τριάντα χρόνια να γίνει ανάπλαση.
Ένα άλλο έργο είναι η ανάπλαση του υδατόπυργου, στην είσοδο της πόλης. Είναι ένας υδατόπυργος του Συνδέσμου Ύδρευσης ο οποίος είναι λειτουργικός αλλά από την είσοδο της πόλης αν μπορέσουμε και τον κάνουμε όπως πρέπει, τον φωτίσουμε, τον ευπρεπίσουμε και την μικρή πλατεία που βρίσκεται εκεί τη φωτίσουμε και την κάνουμε ανάπλαση, τότε θα είναι ένα ωραίο σημείο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες που έρχονται από τη λίμνη Πλαστήρα και κατεβαίνουν στην πόλη της Καρδίτσας.
Ερώτηση: Πάμε τώρα να συνεχίσουμε με τις παρεμβάσεις που έχετε δρομολογήσει στην πλατεία Δικαστηρίων αλλά και συνολικά στις κοινόχρηστες πλατείες. Τι προγραμματίζετε γι ΄ αυτές τις περιπτώσεις;
Απάντηση: Έχουμε ανάδοχο στην πλατεία Δικαστηρίων. Έχουμε προσωρινό ανάδοχο. Θα τον ανακηρύξουμε στην επόμενη Δημοτική Επιτροπή. Υπάρχει μια διαδικασία που αφορά την Τεχνική Υπηρεσία για το πώς θα γίνει ο προσωρινό ανάδοχος τελικός ανάδοχος.
Ευελπιστώ ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε υπογράψει με τον ανάδοχο και σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της περιοχής, όπου ήδη έχουμε κάνει μια συνάντηση, να δούμε πως ακριβώς θα γίνει η παρέμβαση, από πού θα ξεκινήσει ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Όσον αφορά στις κοινόχρηστες πλατείες, έχουμε μειοδότη. Αφορά 16 πλατείες όχι μόνο του κέντρου της πόλης, όπως Ακαδημία, Λάππα και άλλες πλατείες όπου εκεί αλλάζει ο αστικός εξοπλισμός.
Δηλαδή, τοποθετούνται νέα φώτα σε όλες τις πλατείες, παγκάκια, ποδηλατοστάσια, κάδοι για σκουπίδια. Αλλάζουν όψη οι πλατείες.
Και σε αυτό θα έχουμε ανάδοχο μέσα στο καλοκαίρι.
Ερώτηση: Και από τις πλατείες πάμε τώρα να μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης, πάμε στο Open Mall. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κομμάτι του πεζόδρομου της Λάππα και ποια είναι τα επόμενα βήματα και τα επόμενα σημεία παρέμβασης;
Απάντηση: Ξεκινήσαμε από τον πεζόδρομο της Λάππα και πάλι σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της περιοχής.
Συζητήσαμε για το πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο έργο μπροστά στα καταστήματά τους, μας υπέδειξαν τον Ιανουάριο, ξεκινήσαμε όντως τον Ιανουάριο και ήδη παίρνει σάρκα και οστά το έργο. Όποιος περάσει από την περιοχή, θα το δει.
Καταρχήν, θέλω να ενημερώσω τους δημότες ότι προσπαθήσαμε για πρώτη φορά, εδώ στην Καρδίτσα, μέσα σε κεντρικό πεζόδρομο, να αλλάξουμε τα υλικά.
Επειδή είμαστε μια πόλη επίπεδη στο κέντρο, με μεγάλες θερμοκρασίες, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, όλα αυτά τα χρόνια, ότι με τις πλακοστρώσεις έχουμε μεγάλες θερμοκρασίες και είχαμε διαστολές και βλέπαμε όλοι, και κατηγορούσαμε την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, είτε τον εργολάβο ότι σηκώνονται τα πλακάκια ή ό,τι άλλο.
Όταν έχουμε θερμοκρασίες 70 και 80 βαθμούς στον ήλιο, είναι φυσικό φαινόμενο να παρατηρούνται αυτά.
Οπότε, προχωρήσαμε σε ένα χυτό υλικό, κουρασανίτ λέγεται, έχει 4-5χρόνια που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, και εμείς προχωρήσαμε σε αυτό.
Δείχνει, από την κατασκευή του, ότι είναι ένα πολύ ωραίο υλικό, και όποιος περάσει από το έργο, μπορεί να το δει.
Αυτό το έργο, στον πεζόδρομο της Λάππα, θα τελειώσει περίπου στις 15 με 20 Απριλίου, και θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση πλακιδίων στη Βάλβη και μετά πέριξ της Δημοτικής Αγοράς.
Ερώτηση: Συνεχίζουμε με το έργο της ανάπλασης του Παυσιλύπου. Μέχρι το τέλος Μαϊου θα πρέπει να έχει υπογραφεί η σύμβαση;
Απάντηση: Ναι. Δεν θα προλάβουμε μέχρι το τέλος Μαϊου να υπογραφεί η σύμβαση. Έχουμε στείλει αιτήματα στο Ταμείο Ανάκαμψης το ποίο χρηματοδοτεί το έργο ώστε να δοθεί παράταση.
Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Εμείς προχωράμε στην τέταρτη δημοπράτηση.
Υπάρχει ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο έργο και μια παραφιλολογία.
Θέλω να διευκρινίσω, και με αυτή την ευκαιρία, ώστε να το ακούσουν οι δημότες, ότι δεν κόβεται κανένα δέντρο στο Παυσίλυπο. Είναι αστικό πράσινο. Έτσι είναι χαρακτηρισμένο από το ΓΠΣ, δεν έχει καμία σχέση το Δασαρχείο στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι αστικό πράσινο.
Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχει μέσα στη μελέτη διαχειριστική και ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει διαχειριστική έκθεση και μελέτη για το πράσινο της περιοχής. Αν θα κοπεί κάποιο δέντρο και ό,τιδήποτε άλλο και θα πάει η διαχειριστική αυτή μελέτη στο Δασαρχείο για να την εγκρίνει ή όχι.
Δεν κόβεται, λοιπόν, κανένα δέντρο. Ίσα-ίσα, μπαίνουν πολύ περισσότερα δέντρα στην πλατεία Πλαστήρα.
Είναι μια μεγάλη παρέμβαση το έργο του Παυσιλύπου, και γι ΄ αυτό και δεν θέλουμε να το χάσουμε, γιατί είναι ένα έργο 8 εκατομμυρίων, δεν θέλουμε να χαθεί αυτό το έργο γιατί τα χρήματα δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο έργο, και αυτός είναι ο λόγος που το ΄΄τρέχουμε΄΄ το έργο.
Γίνεται, λοιπόν, μια μεγάλη παρέμβαση στην πλατεία Πλαστήρα με οριοθέτηση των καταστημάτων. Δηλαδή, ο χώρος που καταλαμβάνουν τα καταστήματα δεν είναι οριοθετημένος και υπάρχουν και κατασκευές οι οποίες είναι αυθαίρετες.
Η Δημοτική Αρχή, με το συγκεκριμένο έργο, θέλει να οριοθετήσει τα καταστήματα, να κατασκευάσει ο Δήμος, χωρίς να βάλουν χρήματα οι καταστηματάρχες, μια συγκεκριμένη πέργκολα που θα οριοθετεί τα καταστήματα, θα είναι όμορφη και λειτουργική.
Ερώτηση: Την ίδια στιγμή, ως Δημοτική Αρχή ετοιμάζετε νέα μελέτη για αγροτικές αποκαταστάσεις, σε συνεργασία και με το Δήμο Παλαμά, (πολλά τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά του ο Daniel) και πρόκειται για αγροτικές υποδομές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, ένα πολύ μεγάλο έργο, προς όφελός τόσο των αγροτών όσο και της υπαίθρου, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Μιλήστε μας γι ΄ αυτή την παρέμβαση.
Απάντηση: Ήδη τρέχει μια αγροτική οδοποϊα 4.300.000 ευρώ. Υπάρχει ανάδοχος και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα οι παρεμβάσεις για να καλύψουμε όλες τις αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις με ασφαλτικό.
Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη εργολαβία και θα λύσει ένα 60 με 70% των προβλημάτων.
Γι ΄ αυτό που αναφέρατε με τον Daniel, έχουμε ζητήσει έξτρα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρών από το Ταμείο Φυσικών Καταστροφών που αφορά 2 εκατομμύρια αγροτικής οδοποϊίας, ώστε να μπορέσουν να ποτίσουν οι αγρότες, και είναι γύρω στα 35.000 στρέμματα αυτά, 1 εκατομμύριο για κανάλια, καθαρισμό αποστραγγιστικών καναλιών και μια εργολαβία 1 εκατομμυρίου για αντλητικά στο Δήμο για να προλάβουν να ποτίσουν οι αγρότες φέτος.
Αυτή είναι η έξτρα χρηματοδότηση που ζητήσαμε και αναμένουμε την έγκριση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες.
Ερώτηση: Όσον αφορά στη Σχολή Αστυφυλάκων και τις διαδικασίες για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης τι νεότερα υπάρχουν; Που βρισκόμαστε;
Απάντηση: Τώρα θα σας μιλήσω και ως αστυνομικός γιατί είμαι και Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Συνοριακής Φύλαξης και μαζί με το άλλο το σωματείο, τρέχουμε αυτή τη διαδικασία.
Δυστυχώς, είναι η μόνη Σχολή που δεν άνοιξε. Έχουν ανοίξει όλες οι Σχολές στην επαρχία.
Είναι, όμως, και η μόνη Σχολή που έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα μετά τον Ιανό και μετά και τον Daniel.
Χρειάζεται γύρω στο 1.5 εκατομμύριο για να μπορέσει να ανοίξει η Σχολή.
Προσπαθούμε να βρούμε χρήματα, κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Δεν αφορά το Δήμο αυτό. Δεν ανήκει στο Δήμο το κτίριο. Μπορεί να έχει γίνει παραχώρηση των χώρων του στο Δήμο αλλά ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Δυστυχώς, ούτε η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο. Προσπαθήσαμε και σαν σωματεία.
Τώρα έχουμε στραφεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εμείς, σαν Δήμος Καρδίτσας, εάν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση μπορούμε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες να κάνουμε εμείς την εργολαβία αλλά πρέπει να βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο από το Υπουργείο.
Ερώτηση: Αναφορικά με τις αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και τις παιδικές χαρές, τι παρεμβάσεις προβλέπονται;
Απάντηση: Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από τη Δευτέρα (την περασμένη) ξεκινάει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, με το πεζοδρόμιο της Φλωράκη που έχει προέκταση την Κουμουνδούρου.
Και από τις δύο πλευρές των πεζοδρομίων μέχρι την κεντρική πλατεία.
Μετά, σε συνεργασία που είχαμε και με τον εργολάβο, κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο της Ηρώων Πολυτεχνείου που δεν έγινε παρέμβαση και θα προχωρήσουμε σε πεζοδρόμια όπως η Ανδρέα Παπανδρέου, η Καποδιστρίου, πεζοδρόμια τα οποία είναι εντελώς κατεστραμμένα.
Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχουν πρόσβαση τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν υπάρχουν ράμπες για άτομα με αναπηρία και, δυστυχώς, είναι ντροπή για μια πόλη να μην έχει υποδομές για το σκοπό αυτό.
Βέβαια, θέλω να εκφράσω και ένα παράπονο διότι κατασκευάσαμε μέσα στο κέντρο αρκετά πεζοδρόμια με ράμπες για άτομα με αναπηρία και, όπως και στον ποδηλατόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου, εμείς οι ίδιοι κλείνουμε αυτές τις ράμπες και δεν τηρούμε τα μέτρα της Τροχαίας και έτσι δημιουργούμε μεγάλο πρόβλημα στα άτομα αυτά αλλά και στους ποδηλάτες.
Οι παιδικές χαρές είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα για όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας.
Κατασκευάσαμε 16 παιδικές χαρές καινούργιες. Και 16 στα χωριά και δύο μέσα στην πόλη.
Μια μεγάλη παιδική χαρά στο Παυσίλυπο και μια στα Εργατικά, απέναντι από το Νοσοκομείο.
Αυτές οι παιδικές χαρές είναι καινούργιες και έχουν πιστοποίηση.
Βέβαια, λήγει τώρα η πιστοποίησή τους και θα πάρουμε ξανά πιστοποίηση γιατί αυτές οι παιδικές χαρές είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Εκτός από μερικά όργανα στην παιδική χαρά του Παυσιλύπου όπου, παρόλη τη φύλαξη που έχουμε κάνει τη νύχτα, υπάρχουν βανδαλισμοί.
Πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία. Είναι δικές μας οι παιδικές χαρές, είναι για τους δημότες, είναι για τα παιδιά μας. Δεν είναι για μεγάλα παιδιά και δεν είναι για ενήλικες.
Πρέπει να προασπίσουμε αυτές τις κατασκευές και αυτές τις παιδικές χαρές που κάνει ο Δήμος.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες παιδικές χαρές, προσπαθούμε να ενταχθούμε σε ένα Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου γιατί οι παιδικές χαρές του Δήμου Καρδίτσας, μαζί με τα χωριά, είναι 49.
Οι υπόλοιπες από αυτές που λέμε θα τις εντάξουμε σε ένα Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου φέτος ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ανακατασκευή των παιδικών αυτών χαρών, να γίνουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές πλέον και να μπορέσουμε να λειτουργούν σε όλες τις συνοικίες της πόλης.
Ερώτηση: Κλείνοντας, Αντιδήμαρχε υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε σε όλα όσα συζητήσαμε ή κάτι που θα θέλατε να πείτε στους δημότες;
Απάντηση: Θέλω να πω στους δημότες ότι θα πρέπει να δείξουν κατανόηση.
Έργα μέσα στον αστικό ιστό, μέσα στο κέντρο, όπως τα πεζοδρόμια, όπως η ανάπλαση πλατειών, δεν μπορεί να μην υπάρχει όχληση.
Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει όχληση.
Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, σαν Δημοτική Αρχή, να δείξετε κατανόηση και ανοχή ώστε να μπορέσουν να γίνουν γρήγορα αυτά τα έργα και να παραδοθούν σε όλους εσάς, στους δημότες.