Ειδήσεις

Τ.Ε. ΚΚΕ Καρδίτσας: Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους


Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγρότες που βγήκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ τους, στήνοντας μπλόκο στον κόμβο της Ε65, δίνοντας έναν αγώνα δίκαιο και παλικαρίσιο για να μείνουν στον τόπο τους και να μπορέσουν καλλιεργήσουν τα χωράφια του.

Για άλλη μια φορά απέναντι τους βρήκαν παραταγμένα τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να δείξουν τον «σεβασμό» τους απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Αυγενάκης που λίγες ώρες πριν έλεγε ότι η κυβέρνηση φέρεται με σεβασμό στους αγρότες.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ σε βάρος των αγροτών και την προσπάθεια τρομοκράτησης τους με το δόγμα νόμος και τάξη να κυριαρχεί. Η ρίψη χημικών, ο τραυματισμός μέλους της Διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και η σύλληψη 2 αγροτών δείχνουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της κυβέρνησης και του κράτους που υπηρετεί.

Πρόκειται για το ίδιο κράτος, εκπρόσωπος του οποίου είναι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το οποίο άφησε το λαό της περιοχής αβοήθητο και απροστάτευτο στις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτέμβρη, με χιλιάδες ξεσπιτωμένους και με τους αγρότες να μην ξέρουν αν και με τι όρους θα καλλιεργήσουν τα χωράφια τους τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια καλπάζει, οι λογαριασμοί τρέχουν κανονικά και το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται σε χρόνο μηδέν.

Πρόκειται για το ίδιο κράτος που χτες συλλάμβανε στην Αθήνα τη γυναίκα που αντιδρούσε στην έξωση από το σπίτι της που της έκαναν τα κοράκια των funds, που προχωράνε στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών όπως έχουν νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή!

Πρόκειται λοιπόν γι αυτό το εχθρικό κράτος απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του και ταυτόχρονα φιλικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Και γι αυτό βρίσκεται απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται για το δίκιο του,  με την καταστολή και την κατασυκοφάντηση του αγώνα.

Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα των αγροτών που αφορούν την επιβίωσή των ίδιων και των οικογενειών τους, επιλέγει την κατασυκοφάντηση του αγώνα τους με τοποθετήσεις περί «κομματικά υποκινούμενων αγροτών» και «μικρών μειοψηφιών που κλείνουν τους δρόμους».

Η σημερινή μαζική και δυναμική αγροτική κινητοποίηση απέδειξε ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, που μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη πολλαπλασιάστηκαν, είναι οι μόνοι υποκινητές του δίκιου αγώνα τους! Η νέα ΚΑΠ που ήδη υλοποιείται είναι η στρατηγική που υπηρετεί η κυβέρνηση με τη στήριξη και συναίνεση των άλλων κομμάτων, η οποία ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά με στόχο τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Για αυτό την πρώτη μέρα της αγροτικής κινητοποίησης, όταν οι αγρότες έβρισκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ, δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής της ΝΔ, κανένας Δήμαρχος, κανένας αντιπεριφερειάρχης, παρόλο που είχαν καλεστεί από τους εκπροσώπους των αγροτών. Σε αυτόν τον αγώνα θα κριθεί ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των αγροτών!

Το ΚΚΕ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών για αντιπαλεύει την πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, γιατί στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και απαιτεί με κάθε τρόπο να υλοποιηθούν. Γιατί δεν χτυπάει φιλικά τις πλάτες των αγροτών από τη μία πλευρά και από την άλλη υπερψηφίζει την πολιτική που τους τσακίζει όπως κάνουν τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το μπλόκο στον κόμβο της Ε65 επιλέγοντας το δρόμο του οργανωμένου αγώνα που είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει νίκες.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό της περιοχής να στηρίξει και να δείξει την αλληλεγγύη του σ΄αυτόν τον αγώνα που αφορά όλο το νομό. Αφορά την κάθε λαϊκή οικογένεια που ακριβοπληρώνει στο ράφι του σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που πουλάνε τσάμπα οι αγρότες.

Κόντρα στην κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, ο λαός της περιοχής να αντιτάξει την αλληλεγγύη του και τον κοινό του αγώνα, γιατί πλέον ξέρει από πρώτο χέρι ότι ο μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και δώσει άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι των φτωχών αγροτών και των κτηνοτρόφων στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.
  • Αποζημιώσεις στο 100%, για τις ζημιές σε παραγωγή , αγροτικό κεφάλαιο, μηχανήματα, αποθήκες, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων (χωρίς ΣΔΙΤ) καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές,που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Συμπαράσταση- Αλληλεγγύη του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους αγρότες της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας στηρίζει τους αγρότες