Ειδήσεις

Συζήτηση για τα νέα Πειραματικά σχολεία στην Καρδίτσα


Την Παρασκευή, 14/05, προσήλθαν ύστερα από συνεννόηση και προγραμματισμένο ραντεβού στο γραφείο το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Παππά, η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ημερήσιου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό τη συζήτηση και επίλυση αποριών των  γονέων και κηδεμόνων πάνω σε ζητήματα τα οποία κατά την κρίση τους ανέκυψαν σχετικά με τη με αρ. πρωτ.: 51614/Δ6/11-5-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την οποία ορίζεται ο χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022, συμπεριλαμβανομένου και του 1ου ΓΕ.Λ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν στον κ. Παππά τα ερωτήματά τους για το συγκεκριμένο εγχείρημα καθώς και προβληματισμούς που αφορούσαν αφενός στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου ως Πειραματικού και αφετέρου στον τρόπο μιας καθόλα τελεσφόρου συνεργασίας των ιδίων και της Διεύθυνσης με την έναρξη της λειτουργίας του τη νέα σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα επιχειρήματα τους, εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του στους γονείς-κηδεμόνες ως προς τους τιθέμενους προβληματισμούς και απορίες, αφού πρόκειται για κάτι νέο και σαφώς καινοτόμο, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της λειτουργίας ενός τέτοιου σχολείου στην Καρδίτσα, πρωτίστως για τους μαθητές, εξαίροντας παράλληλα τη γενικότερη στοχοθεσία του. Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτή υπογράμμισε πως ένα Πειραματικό Σχολείο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών, διδακτικών εργαλείων, σχολικών εγχειριδίων και άλλων εκπαιδευτικών υλικών και διδακτικών μεθόδων, πράγμα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ως προς τη γενικότερη συνδρομή στην κάλυψη αναγκών του εκπαιδευτικού συστήματος και τη διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και άλλες δομές της εκπαίδευσης.  Πόσο μάλλον, συμπλήρωσε, όταν αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται σε ένα σχολείο, όπως το 1ο ΓΕ.Λ. του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε πριν λίγο  καιρό, με βάση μάλιστα υψηλών κτηριακών, τεχνικών και εκπαιδευτικών προδιαγραφών.

Τέλος ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με τη λειτουργία του σχολείου ως Πειραματικού, ο ίδιος θα είναι πάντα διαθέσιμος,  για περαιτέρω συναντήσεις και συζητήσεις με όλους, έτσι ώστε ο νέος θεσμός να καταστεί επιτυχής και αποτελεσματικός, πάντα προς όφελος των μαθητών και γενικότερα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στην Καρδίτσα για το Σάββατο 15/5
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Πολιούχου της Αγίου Σεραφείμ