Ειδήσεις

Συνεργασία του δημάρχου Πλαστήρα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας κινήθηκε η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και ειδικότερα η καθυστέρηση υποβολής ένταξης έργων Υγείας (Π.Π.Ι. Πεζούλας και ΠΙ Ανθηρού), ευθύνης 5ης ΥΠΕ.

Το δεύτερο θέμα ήταν πρόσκληση ΕΣΠΑ «Σύγχρονος Πολιτισμός» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προγραμματίζει δράσεις με διεθνή συμμετοχή και απήχηση.

Τέλος, τέθηκαν θέματα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της λίμνης, συγκεκριμένα ο δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την ολοκλήρωση συντήρησης του οδικού κυκλώματος της Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα έθεσε το τμήμα του ιστορικού δρόμου Καρδίτσης – Αγρινίου, (Κορώνα – Μεσενικόλα – Μορφοβούνι), το οποίο είναι υψηλής αισθητικής αξίας.

Με κατάλληλη ανάδειξη αυτό μπορεί να αποτελέσει σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, ως δρόμος ευχάριστης οδήγησης αλλά και ως μνημείο προπολεμικής εθνικής οδοποιϊας.

 

Προηγούμενο άρθρο Απολογισμός Φεστιβάλ Πάου 2024
Επόμενο άρθρο Στις 30 Αυγούστου η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας