Ειδήσεις

Συνεργασία του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης συνεργασίας που αναπτύσσεται φέτος μεταξύ του 1ου Πειραματικού Λυκείου Καρδίτσας και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Τεχνολογίας Σιτηρών και Αρτοσκευασμάτων, όπου, με την πολύτιμη καθοδήγηση και υποστήριξη του κ. Φάνη Γεωργόπουλου, Λέκτορα Εφαρμογών του τμήματος και υπεύθυνου του εργαστηρίου, υλοποίησαν πρακτικές ασκήσεις και δημιούργησαν καινοτόμα προϊόντα τροφίμων, αξιοποιώντας νέα υλικά όπως καραμέλα και λουκούμι.

Η συνεργασία σχολείων με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία για ποιοτική και βιωματική μάθηση. Μέσα από πειράματα και ασκήσεις, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με σύγχρονες επιστήμες, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία, υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών και φοιτητών σε ένα εξειδικευμένο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Υπεύθυνη της παραπάνω δράσης, που αφορά στη συνεργασία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με το σχολείο είναι η Φυσικός κα Χαρσούλα Αθηνά με συνεργάτιδα την κα Παπακώστα Σοφία, Βιολόγο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του τμήματος καθηγητή, κ. Γιαβάση Ιωάννη, καθώς και τον λέκτορα εφαρμογών, κ. Φάνη Γεωργόπουλο, για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια και επιστημονική γνώση που πρόσφεραν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

 

Προηγούμενο άρθρο Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς
Επόμενο άρθρο Νίκος Παπαγεωργίου: Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία του κλάδου προς ένα δημιουργικό μέλλον