Ειδήσεις

Συναυλία Jazz και ποιητικό αναλόγιο υπό το φως της θερινής πανσελήνου στο Μορφοβούνι


Με συναυλία Jazzκαι ποιητικό αναλόγιο υπό το φως της θερινής πανσελήνου ξεκινά επίσημα, (22/9/2024 και ώρα 9 το βράδυ), η λειτουργία του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα. Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, συνοδευόμενος από τον Λάκη Τζήμκα (κοντραμπάσο) και την Eljona Eleni Sinjiari φωνητικά και αρχαία Ελληνική Λύρα. Την απαγγελία ποιημάτων έχουν ο κ. Βασίλης Ντούλιας, ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας «ΟΜ» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και την αφήγηση η κ. Έλενα Μιχαήλου.  Η εκδήλωση έχει τίτλο «Το όνειρο ξεκινά» και εντάσσεται στο υποέργο δημοσιότητας και προβολής, που η εταιρία LeverΣύμβουλοι Ανάπτυξης έχουν αναλάβει, με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης ανάπτυξης του ΥΜΣΤ.  Την συντονισμό της εκδήλωση έχει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Ιωάννα Ποδηματά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα βράχια της θέσης «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, με φωτισμό από την πρώτη θερινή πανσέληνο, σε ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον που η ίδια η φύση διαμορφώνει.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα αναφέρει: «Το όνειρο του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-Χρόνου άγραφον», ξεκινά με μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου: Μια συναυλία Jazz και ποιητικού λόγου από καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας, όπως ο Δημήτρης Βασιλάκης και οι συνεργάτες, τους οποίους ευχαριστώ. Σε πείσμα των δυσκολιών, φυσικών καταστροφών και άλλων παραγόντων, ολοκληρώσαμε ένα δύσκολο έργο και αυτό το Σάββατο ανοίγουμε συμβολικά το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι το πρώτο έργο Περιβαλλοντικής Καινοτομίας που υλοποιείται στη Λίμνη Πλαστήρα και ως Μουσείο με τον τρόπο που αναπτύσσεται προορίζεται να γίνει μοναδικό στον κόσμο. Εδώ, κεντρικός εικαστικός δημιουργός είναι η ίδια η Φύση, το Περιβάλλον. Τα έργα αυτά μαζί με άλλα επώνυμων καλλιτεχνών προορίζονται να δημιουργήσουν διεθνές εικαστικό σημείο αναφοράς, με στόχο την θέαση «πέρα από το προφανές». Περισσότερα στην εκδήλωση το Σάββατο 22/6/2024 και ώρα 9 το βράδυ, η οποία είναι ανοιχτή για όλους. Ταξιδέψτε μαζί μας!»

Προηγούμενο άρθρο Αυτοψία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ οδικά έργα
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού