Ειδήσεις

Συνάντηση του βουλευτή Καρδίτσας Τέλη Σπάνια με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Συνάντηση του βουλευτή Καρδίτσας κ. Τέλη Σπάνια με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή. Έγινε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

Οκ. Κουρέτας επισήμανε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αυτές που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και αφορούν την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες όπως αναχώματα, διανοίξεις ποταμών και δρόμων.

Ακολούθησε συζήτηση για τον σχεδιασμό νέων έργων αλλά και η πορεία αυτών που είναι σε εξέλιξη όπως:-η  επαρχιακή οδό Λάρισας- Καρδίτσας, τμήμα Παράκαμψης Συκεώνας και Μεσοράχης- Ελευθερών,- ο δρόμος  Λάρισας- Καρδίτσας Δέλτα -είσοδο της πόλης -παράκαμψη Καρδίτσας τμήματος από έξοδο προς Αγιοπηγή ως έξοδο προς Μητρόπολη, στα οποία υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας όσο το δυνατόν πιο στοχευμένων για το νόμο μας παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας μέσω προγραμμάτων.

Η συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί βασικό συστατικό για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων!

Η ομοφωνία σε ουσιαστικά θέματα όπως στην διαχείριση του ύδατος με τις κατασκευές αντιπλημμυρικών φραγμάτωνκαι στην κοινή αντίληψη που υπάρχει της σπουδαιότητας της λειτουργίας του οργανισμού διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) η οποία πρέπει να επιταχυνθεί.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην στήριξη προγραμμάτων υγείαςκαι εξοπλισμού των δομών υγείας του νομού, καθώς επίσης και των πολιτιστικών εκδηλώσεων ειδικότερα στις περιοχές που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την πλημμύρα.

Ο κ. Σπάνιας κλείνοντας πρώτα απ’ όλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του όταν ο βουλευτής του είχε ζητήσει να παρέμβει στην περιοχή της Μαγουλίτσας!!!και συνεχίζοντας τόνισε την μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιου είδους συναντήσεις οι οποίες βοηθούν στην εύρεση άμεσων λύσεων και πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά.

Ο Νομός Καρδίτσας είναι  βαθιά πληγωμένος και χρειάζεται συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, ειδικότερα της Κεντρικής εξουσίας, της Περιφέρειας και των Δήμων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή, δίνοντας στους κατοίκους την σιγουριά και την ελπίδα για το αύριο.

Προηγούμενο άρθρο Οι Μεταμορφώσεις της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Λήγει η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης περί καθαρισμού των οικοπέδων