Ειδήσεις

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου


Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας  με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Σπάνιας ανέλυσε τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νομού μας.

Ο Υπουργός κ. Παπαστεργίου γνώστης της κατάστασης, σαν κάτοικος της πόλης των Τρικάλων, ένας νομός που χτυπήθηκε και αυτός από την πλημμύρα, δήλωσε ότι: «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο καθένας από την δική του θέση, για να καταφέρουμε την άμεση αποκατάσταση αυτών των περιοχών.»

Κατόπιν ο κ. Υπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα του Υπουργείου του, ξεκινώντας από το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας και λέγοντας πως στόχος μας, είναι έως το 2027 να συγκεντρωθούν όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου σε μία πλατφόρμα, και φυσικά η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε αυτή.

Αναφέρθηκε σε μια νέα εφαρμογή (mobile app) «Εύδοξος» για τους  προπτυχιακούς φοιτητές που αφορά τη δήλωση, και  παραλαβή των συγγραμμάτων.

Στις Έξυπνες πόλεις (Smart Cities) όπου εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις  καταπολεμούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και προστατεύουν τους πολίτες.

Στο Πρόγραμμα επιδότησης μόνιμων κατοίκων άγονων-απομακρυσμένων χωριών οι λεγόμενες «Λευκές περιοχές» που δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη. Αποκτούν  πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα δωρεάν.

Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της εφαρμογής των ψηφιακών  υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, όπως ο ψηφιακός σχεδιασμός της καμπάνιας εμβολιασμού και προληπτικών εξετάσεων και η διασύνδεση των ελληνικών συστημάτων συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ε.Ε.

Ολοκλήρωση του Κτηματολογίου για όλη τη χώρα έως το 2025, απλούστευση και επιτάχυνση των μεταβιβάσεων και ψηφιοποίηση των αρχείων των υποθηκοφυλακείων.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Παπαστεργίου, και του ζήτησε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια βοηθώντας από την θέση του Υπουργού παρεμβαίνοντας και δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το Νομό μας, έτσι ώστε να επιταχυνθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών και την ανασύνταξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου του Νομού Καρδίτσας και ιδιαίτερα τις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

Προηγούμενο άρθρο Η κορυφογραμμή της Καζάρμας απειλείται με ισοπέδωση από αιολικό σταθμό
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας