Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και Πολιτισμο στην πόλη Berane του Μαυροβουνίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ «Jasikovackiderdani» στην πόλη Berane του Μαυροβουνίου στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 με την συμμετοχή της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας F.C.S (FolkoreClubSofades) του Δήμου Σοφάδων, η οποία αποτελούνταν από τον «Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Κέδρου» και τον «Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής», συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Δημοσθένη Κατσή, τον  Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Ευαγγελογιάννη ,τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΣΟΦΑΔΩΝ κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο  και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Σοφάδων κ. Χρήστο Μαρκατσέλα.

Εννέα πολιτιστικοί και καλλιτεχνικοί σύλλογοι έκαναν αρχικά παρέλαση από το δημοτικό μέγαρο μέχρι την κεντρική πλατεία με τελικό προορισμό το αθλητικό κέντρο του Berane. Ήχοι και τραγούδια ακούστηκαν από τις περιοχές της Ελλάδας ,Βόρειας Μακεδονίας ,Βοσνίας-Ερζεγοβίνη και του Μαυροβουνίου.

Ο Δήμος Σοφάδων παρουσίασε τα ήθη και τον πολιτισμό της χώρας μας, ανοίγοντας την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γεώργιου Παναγιώτου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον πιο δημοφιλή χορό της χώρας μας,το Συρτάκι.

Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν άκρως εντυπωσιακές για το τελικό αποτέλεσμα και όλοι αισθανθήκανε μαγεμένοι από την συνολική παρουσία.

Ο κ. Κατσής εξέφρασε την χαρά του που βρισκόταν εκεί με την Δημοτική Χορευτική Ομάδα και τους ευχαρίστησε  για την πρόσκληση στην γλώσσα τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Μνημόνιο συνεργασίας ΑΓΣ με τμήμα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ανεξέλεγκτοι, ανέλεγκτοι και ατιμώρητοι … στο Μουζάκι - Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου