Ειδήσεις
Tags |

Στόχος η αποτελεσματική αυτοπαρουσίαση στο νέο βιωματικό σεμινάριο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST


H αποτελεσματική αυτοπαρουσίαση και η διαχείριση της ανασφάλειας, κατά την αναζήτηση εργασίας ή τη μετάβαση από ένα εργασιακό περιβάλλον σε ένα άλλο, είναι βασικό ζητούμενο τόσο για τους υποψήφιους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες. Το νέο βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST εμπλέκει τους/ις συμμετέχοντες/ουσες μέσω της προσομοίωσης, ώστε να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες και να αξιοποιήσουν τεχνικές για την αποτελεσματική αυτοπαρουσίαση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο JOIST, το Σάββατο 18 Μαΐου, 11:00 – 14:00.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης ή μετάβασης από μια εργασία σε μια άλλη και νέους που «βγαίνουν» για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Το νέο βιωματικό σεμινάριο του JOIST έχει στόχο να παρέχει ουσιαστική συμβουλευτική, προσαρμοσμένη και προσανατολισμένη αποκλειστικά σε ενήλικες, με δεδομένο, ότι ο τρόπος αξιοποίησης των δυνατών τεχνικών για την αποτελεσματική αυτοπαρουσίαση, απουσιάζει σημαντικά στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο βασικές ενότητες: Στο πρώτο σκέλος, θα υπάρξει μια αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας σύνταξης βιογραφικού, τη δομή του σε όλες του τις διαφοροποιήσεις, καθώς και συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Επίσης, θα περιλαμβάνει βήματα πριν τη σύνταξη του βιογραφικού, όπως τη δημιουργία πλάνου και την επιλογή στόχου.Στο δεύτερο σκέλος θα γίνει αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες και συμβουλές για την προετοιμασία και τη συμμετοχή στη συνέντευξη αλλά και προσομοίωση συνέντευξης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εντοπίσουν και να συζητήσουν λάθη που έγιναν εσκεμμένα. Επιπλέον,  θα αναλυθούν πεδία σχετικά με τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, τον τρόπο αξιολόγησης των συνεντευξιαζόμενων και θα παρουσιαστούν οι συνήθεις επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθούνται.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Σταύρος Γραμματόπουλος και ο κ. Δημήτρης Μελανός:

Σταύρος Γραμματόπουλος

Ο Σταύρος Γραμματόπουλος είναι στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ, με σπουδές στην Επικοινωνία και τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

 

Δημήτρης Μελανός

Ο Δημήτρης Μελανός είναι διευθυντής στη ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ Σ.Α.Ε.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με σπουδές στο Marketing και την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία ως Υπεύθυνος Εμπορικών Τμημάτων Επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο αποτελεί μια ουσιαστική πρόταση επιμόρφωσης, για κάθε ενήλικο εργαζόμενο και νέο που αναζητά να εισέλθει στην αγορά εργασίας.Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση και δηλώστε συμμετοχή: Δεξιότητες αυτοπαρουσίασης.

Προηγούμενο άρθρο Δράση αποδοχής της διαφορετικότητας στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο 4ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας