Ειδήσεις

Στο βαθύ κόκκινο λόγω covid παραμένει ο Δήμος Καρδίτσας


Παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ο Δήμος Καρδίτσας αφού όλη αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το γεγονός αυτό, όπως και την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη), ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» Πρόκειται για: την ΠΕ Κοζάνης, την ΠΕ Πέλλας, τον δήμο Γρεβενών, τον δήμο Κιλκίς και τον δήμο Βέροιας.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Τα μέτρα στο «βαθύ κόκκινο»

Υπενθυμίσουμε ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Προηγούμενο άρθρο Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Καρδίτσα, με νέο ρεκόρ 38 κρουσμάτων
Επόμενο άρθρο Συναγερμός στο Νοσοκομείο λόγω βλάβης στην παροχή οξυγόνου