Ειδήσεις

Στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα


Σημαντική επιτυχία είχε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με την ένταξή του σε Πρόγραμμα του ΟΦΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας. Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησηςτων προτάσεων που υπέβαλλαν 180 Δήμοι, Περιφέρειες, το Άγιον Όρος και εκκλησιαστικοί φορείς, αξιολογήθηκαν θετικά 17 προτάσεις, εξ αυτών και αυτή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Αναλυτικότερα η πρόταση με τίτλο «Ανάδειξη δικτύου μονοπατιών ποδηλατοδρόμων και χώρων αναψυχής Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», προϋπολογισμού 735.000 € ευρώ με τα εξής υποέργα:

«Διασύνδεση περιπατητικών διαδρομών οικισμών με ιστορικά Μοναστήρια των Δημοτικών ενοτήτων Νευρόπολης και Πλαστήρα»

Δημιουργία Χώρου Αναψυχής στη θέση «Διάσελο» Τ.Κ. Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα»

«Συντήρηση Ορειβατικών Μονοπατιών»

«Ανάδειξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και χώρων αναψυχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα»

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος σε δήλωσή του αναφέρει: «Εξασφαλίσαμε οικονομικούς πόρους για μία σημαντική επένδυση σε έργα υψηλής τουριστικής αξίας. Η Λίμνη Πλαστήρα για πρώτη φορά αποκτά ολοκληρωμένο και ισόρροπα αναπτυγμένο δίκτυο υποδομών εναλλακτικού αθλητισμού περιμετρικά της Λίμνης, όπως είναι η ορειβασία, το ορεινό ποδήλατο, αλλά και για νέες δράσεις όπως λ.χ. τα πεδία αστροπαρατήρησης. Πρόκειται για υποδομές που προωθούν την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, όπως ο ορειβατικός, ο πεζοπορικός, ο φυσιολατρικός, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, κ.α. Παράλληλα τα έργα έχουν υψηλή περιβαλλοντική σημασία διότι συνεισφέρουν στην προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Πρόκειται για μόνιμες υποδομές με υψηλή προστιθέμενη αξία διότι αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της Λίμνης και έχουν ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα.  Το Ειδικό Αναπτυξιακό μας Πρόγραμμα υλοποιείται σταδιακά και μεθοδικά. Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω ότι η πρόταση που υποβάλλαμε είναι εσωτερική παραγωγή του Δήμου και με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους συνεργάτες για την άρτια δουλειά, η οποία απέδωσε την ένταξη των έργων.»

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία ενδυναμώνεται η μεταρρύθμιση για την κρατική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές
Επόμενο άρθρο Thessaly Evros Pass: Τις 103.298 έφτασαν οι αιτήσεις μέσα σε 24 ώρες