Ειδήσεις

Στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο Φεστιβάλ Μελιού, δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο περίπτερο της οποίας Θεσσαλοί μελισσοκόμοι παρουσίασαν τα ξεχωριστά προιόντα τους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Έκθεσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με σκοπό την προώθηση και προβολή του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας του μελιού και των μελισσοκομικών προϊόντων της Θεσσαλίας.

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Φεστιβάλ, το καταναλωτικό και εμπορικό κοινό μπόρεσε έρθει σε επαφή με τα διάφορα είδη μελιού αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της κυψέλης και να επιβεβαιώσει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα στο περίπτερο της Περιφέρειας, αλλά και στο 13ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας , με θέμα: Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού» που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, έγινε παρουσίαση του πρότυπου και βραβευμένου προγράμματος «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία», που υλοποίησε με επιτυχία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον Καθηγητή του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΓΠΑ Γ. Γκόρα. Πρόγραμμα για το οποίο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από μελισσοκόμους απ όλη τη χώρα, με υποβολή πολλών αιτήσεων συμμετοχής στη νέα Δράση που θα ξεκινήσει την Άνοιξη. Στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό κυριάρχησαν μοναδικές ποικιλίες μελιού, όπως με ρίγανη, με χρυσό, με μαστίχα, με Superfooods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), με δίκοκο σιτάρι ζέας, με γύρη, με καρπό άγριας τριανταφυλλιάς, με τριβόλι, με μαύρο κύμινο, παραδοσιακά χειροποίητα γλυκίσματα (παστέλια, μελεκούνια), καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.

«Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να καταστεί αρωγός και συμπαραστάτης των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συμμετείχαμε και φέτος στη μεγαλύτερη εκδήλωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας, με στόχο την προβολή και προώθηση του θεσσαλικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης. Δίνουμε την ευκαιρία σε μελισσοκόμους να αναπτύξουν την εξωστρέφεια τους μέσω της συμμετοχής τους σε εκθέσεις και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα παραγωγής εμπορίου και επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τους μελισσοκόμους» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε στο Φεστιβάλ από την υπάλληλο της ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας Ελεάννα Πορίχη και τον περιφερειακό σύμβουλο Πέτρο Τσακνάκη.

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση αναχωμάτων σε Πάμισο και Καλέντζη
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής για τον Νικόλαο Πλαστήρα από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας και Ευρυτανίας