Ειδήσεις

Στηθαία και ρυθμιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας


Ενισχύει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας». Το έργο είναι  προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με προγραμματισμό, ιεράρχηση και στρατηγική, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε την ασφαλή επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες βελτιώνουμε στην πράξη την   καθημερινότητα του πολίτη».

 

Το έργο

Περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

  • Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης όλων των τύπων, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου, πληροφοριακές τοποθετημένες σε ένα ή δύο στύλους σιδερένιους ή τσιμεντένιους (όπου υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση), ύψους 2,50 μέχρι 3,30 ή και μεγαλύτερους.

Όπου γίνεται  αντικατάσταση φθαρμένης πινακίδας ή και στύλου, θα γίνεται  αφαίρεση-αποσύνδεση της  φθαρμένης πινακίδας και καθαίρεση του στύλου ή των στύλων, αν απαιτείται, μεταφορά και την παράδοση στην αποθήκη της υπηρεσίας.

  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες θέσεις και αντικατάσταση των κατεστραμμένων (χτυπημένων) όπου αυτά υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

Οι ακριβείς θέσεις των πινακίδων, των στηθαίων,  στο οδικό δίκτυο θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση κήρυξης της έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δ. Αργιθέας για έξι μήνες
Επόμενο άρθρο Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας)