Ειδήσεις

Sos schools στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Το τέταρτο γυμνάσιο Καρδίτσας συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί η ΔΔΕ Καρδίτσας, Erasmus+ (ΚΑ201- Στρατηγικές Σύμπραξης για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας) με τίτλο «SOS Schools: “Inclusive Responsible Responsive Teachers–European Training Course for school teachers (andstudents) on emergency management and firstaid through civicengagement».

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ανάγκη ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των σημαντικότερων φυσικών καταστροφών. Οι στόχοι του προγράμματος είναι πολλαπλοί και εστιάζονται κυρίως στα μέτρα πρόληψης, τους τρόπους αντίδρασης κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν μετά από μία φυσική καταστροφή. Αποδείχθηκε πολύ επίκαιρο θέμα δεδομένων των φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα το νομό μας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το υλικότόσο του ίδιου του προγράμματος προς υλοποίηση των παραπάνω στόχων όσο και αυτόπου διατέθηκε από το τμήμαΓ.Γ. Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Καρδίτσας.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η ζωντανή ενημέρωση που πρόθυμα παρείχαν τόσο οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας  όσο και τοπαράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως με τη χρήση της ψηφιακής αίθουσας και το γενικότερο συντονισμό του εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Βάιου Μπάτρα σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Νεοχωρίτη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στη Λεύκη και στη Συκεώνα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας