Τρεις ασθένειες μόνο θα παραθέσω όπως τις περιγράφει ο Αμερικανός Δρ. Κόλιν Κάμπελ στο βιβλίο του η μελέτη της Κίνας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό 20ετούς και πλέον έρευνας σε 6.500 Κινέζους και έγινε σε συνεργασία μεταξύ των: Πανεπιστημίου Κορνέλ ΗΠΑ, Πανεπιστημίου Οξφόρδης Αγγλίας και της Κινέζικης Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής. Πρόκειται για το καλύτερο και πληρέστερο βιβλίο που έχει γραφεί ποτέ για τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας. Γράφει λοιπόν στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας:
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ:«Οι Αμερικανοί καταναλώνουν περισσότερο αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα του ανά άτομο από ότι οι περισσότεροι πληθυσμοί στον κόσμο. Άρα οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν πολύ γερά οστά, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι Αμερικανίδες ηλικίας 50 ετών και άνω έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων ισχίου στον κόσμο. Οι μόνες χώρες με υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων βρίσκονται στην Ευρώπη, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία, όπου καταναλώνουν ακόμη περισσότερο γάλα από τις ΗΠΑ. Τι συμβαίνει;
….Ύστερα από 34 πολυετείς, ξεχωριστές έρευνες σε πληθυσμούς γυναικών άνω των 50 ετών σε 16 χώρες, διαπιστώθηκε ότι ένα πολύ εντυπωσιακό 70% του ποσοστού καταγμάτων οφειλόταν στην κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών. Αυτοί οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι ζωικές πρωτεΐνες, σε αντίθεση με τις φυτικές, αυξάνουν το οξύ στο σώμα. Το αυξημένο οξύ σημαίνει ότι το αίμα και οι ιστοί μας γίνονται πιο όξινοι. Το σώμα μας δεν αρέσκεται σε αυτό το όξινο περιβάλλον και αρχίζει να το καταπολεμά. Για να εξουδετερώσει αυτό το οξύ, το σώμα χρησιμοποιεί το ασβέστιο, το οποίο δρα αποτελεσματικά. (σ.σ. το ασβέστιο ως γνωστόν δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον). Αυτό το ασβέστιο όμως πρέπει να προέλθει από κάπου. Έτσι καταλήγει ο οργανισμός να το απορροφά από τα οστά, διαδικασία που οδηγεί στην αποδυνάμωση των οστών, (σ.σ. έχουμε τη λεγόμενη οστεοπενία) θέτοντάς τα σε μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάγματα. Έχουμε ενδείξεις εδώ και πάνω από εκατό χρόνια ότι η ζωική πρωτεΐνη χειροτερεύει την υγεία των οστών. Η εξήγηση της υπερβολικής μεταβολικής οξέωσης από τη ζωική πρωτεΐνη προτάθηκε για πρώτη φορά το 1880 και τεκμηριώθηκε το 1920.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 ή Παιδικός Διαβήτης: «Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν, είναι ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτή η ασθένεια συνδέεται με τη διατροφή και πιο συγκεκριμένα, με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ικανότητα της πρωτεΐνης του αγελαδινού γάλακτος να ενεργοποιεί το διαβήτη τύπου 1 είναι καλά τεκμηριωμένη.
Στη συνέχεια αφού ο συγγραφέας παραθέτει το πιθανό μηχανισμό έναρξης της νόσου συνεχίζει: Αυτή η διαδικασία συνοψίζεται σε μια πραγματικά αξιοσημείωτη δήλωση: Το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει μία από τις πιο καταστροφικές ασθένειες που μπορούν να πλήξουν ένα παιδί. Για προφανείς όμως λόγους, αυτό είναι ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ζητήματα στη διατροφή σήμερα».
(σ.σ. Τους προφανείς λόγους τους αναλύει εκτενέστατα στο βιβλίο του και δεν είναι άλλοι από τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή μεταξύ αυτών της Κυβέρνησης και άλλων κέντρων αποφάσεων)
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ-ΣΚΠ: «Επί πλέον μελέτες έχουν επιβεβαιώσει και επαυξήσει τις παρατηρήσεις τουRoySwank και σταδιακά έχουν αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο αγελαδινό γάλα. Αυτές οι νέες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος συνδέεται άμεσα με τη ΣΚΠ.
Η ΣΚΠ και ο διαβήτης 1 είναι μεταβολικές ασθένειες και φαίνεται ότι και για τις δύο υπάρχουν υπεραρκετά στοιχεία για να πούμε ότι η λύση είναι μια φυτοφαγική διατροφή με μη επεξεργασμένες τροφές τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία αυτών των περιπτώσεων».
σ.σ. Για το ότι το γάλα είναι ανθυγιεινό για τους ανθρώπους, έχουν γραφεί πάρα πολλά και από πολλούς συγγραφείς, αλλά για προφανείς λόγους δεν διαδίδονται και δεν προβάλλονται τέτοιες αλήθειες. Τα δε πανεπιστημιακά συγγράμματα, φάσκουν και αντιφάσκουν αναφερόμενα στο γάλα.
Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος, γεωπόνος, υγιεινιστής, συγγραφέας και τελειόφοιτος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής πρ. ΤΕΙ Θεσσαλίας