Ειδήσεις

Σημαντικές επαφές για προώθηση ζητημάτων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα


Σημαντικές επαφές για προώθηση ζητημάτων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος με τον Γραμματέα του Δήμου κ. Μπράντζο. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Β. Σπανάκη, όπου ο δήμαρχος τα αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία Daniel, την ένταξη νέων έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης», την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου, καί την εξόφληση όλων των τιμολογίων που εκκρεμούν στο Υπουργείο για τα έργα έκτακτης ανάγκης που κατασκευάστηκαν στο Δήμο.

Διαδοχικές συναντήσεις έγιναν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο γραφείο του Γ.Γ. Χωροταξίας κ. Μπακογιάννη, με υπηρεσίες και μελετητές για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια λίμνης Πλαστήρα. Ακολούθησε συνάντηση με τον ΓΓ Δασών κ. Σταθόπουλο, για το θέμα από χαρακτηρισμού δασικής έκτασης για αποκατάσταση όσων έχασαν τα σπίτια από τις κατολισθήσεις στη Λίμνη Πλαστήρα.

Για την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος και την ένταξη έργων του ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος επισκέφθηκε την διοίκηση του ΔΕΠΑΝ, (Δίκτυο για την Ανάπτυξη στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα), όπου προωθήθηκαν αποφάσεις για σύνταξη μελετών των προς ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο δήμαρχος συμμετείχε ως μέλος στην πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ 2024-2028, με αντικείμενο την διαμόρφωση θέσεων και προώθηση μέτρων για την ορεινή Ελλάδα. Ο κ. Νάνος παρουσίασε την μέχρι τώρα πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και κατέθεσε προτάσεις συνολικά για την Ορεινή Ελλάδα.  Επίσης πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Δήμων να γίνει στη Λίμνη Πλαστήρα, διευρυμένη με Ημερίδα.

Προηγούμενο άρθρο 90,5 εκατομμύρια για την υλοποίηση του υπό-Μέτρου 2.1 Γεωργικές Συμβουλές του ΠΑΑ 2014-2022
Επόμενο άρθρο Εθνικό έγκλημα η καταστροφή των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία - Του Κώστα Βλάχου