Ειδήσεις

Σε κινητοποίηση για την υγεία συμμετέχουν οι εμποροϋπάλληλοι


Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ χρήσιμο για να βγουν πολλά συμπεράσματα από τους εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά είδαμε την κυβέρνηση να βάζει επανειλημμένα μπροστά εν μέσω πανδημίας τα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών.

Πάνω από την υγεία του λαού, έβαλε τις «δημοσιονομικές αντοχές» και τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, με νέες ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην αναγκαία συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δίνει πλούσια δωράκια στις ιδιωτικές κλινικές, επιτρέπει να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού και του κρατικού προϋπολογισμού με νοσήλια και διαγνωστικά τεστ. Η περιορισμένη επίταξη-κοροϊδία στην οποία προχωράει τώρα η κυβέρνηση είναι μέτρο αναποτελεσματικό με βάση την έκταση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους δουλειάς, με πολλούς από αυτούς να έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού. Στον κλάδο μας, στα σούπερ μάρκετ, γίναμε μάρτυρες απίστευτων εικόνων συνωστισμού, καταστήματα με κρούσματα πολλές φορές δεν έκλειναν ή έκλειναν κάτω από την πίεση των εργαζομένων, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ακόμα και νεκρούς από τον κορονοϊό.

To Δ.Σ. του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που καλεί η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν. Καρδίτσας την Τετάρτη 7 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Υγείας) στην κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 7μμ.

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Κάτι διαφορετικά μυαλά - 2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Κανένα σχολείο πρότυπο ή πειραματικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων