- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου παραμένει ο Δήμος Καρδίτσας

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς [1].

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) παραμένει ο Δήμος Καρδίτσας και πρόκειται πλέον για την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε πως στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ρεθύμνου, Αργολίδας και τον δήμο Κισσάμου Χανίων.

Παράλληλα, όπως είπε, άλλες περιοχές «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» και εντάσσονται στο «κόκκινο».

Μειώθηκε κατά 10% ο δείκτης θετικότητας

Στο μεταξύ, στη σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα, αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Όπως τόνισε, όμως, παραμένει μεγάλη η διασπορά των νέων κρουσμάτων με 1.355 στην Αττική, 343 στην Θεσσαλονίκη και 81 στη Λάρισα.

Στα θετικά νέα περιλαμβάνεται η μείωση κατά 10% του δείκτη θετικότητας, με την κυρία Παπαευαγγέλου να προσθέτει πως και τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 25.000, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως επεσήμανε, ότι η όποια βελτίωση αποτελεί και μήνυμα ότι τελειώσαμε.

«Η μισή Ελλάδα παραμένει ακόμα στο βαθύ κόκκινο», ανέφερε προσθέτοντας πως τη μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση παρουσιάζουν η Αττική (δυτική και κεντρικός τομέας), ο Πειραιάς, η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, υπήρξε μείωση στους 5.400 ασθενείς ως προς τις νέες εισαγωγές, με μέσο όρο κάτω των 500 την ημέρα, ενώ εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζουν και οι ΜΕΘ, με τους ασθενείς που αποσωληνώνονται να είναι περισσότεροι από εκείνους που διασωληνώνονται.