Ειδήσεις

Ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών


Ξεκίνησε το πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ΠΕ Καρδίτσας που αφορά στους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών για το 2024. Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, κ. Κώστας Τέλιος, παρακολουθεί το πρόγραμμα των ψεκασμών, το οποίο γίνεται στρατηγικά και στοχευμένα λαμβάνοντας υπόψη την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες της περιοχής.

Η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, είναι απαραίτητη για την  πρόληψη προβλημάτων υγείας και αποτροπής της όχλησης των κατοίκων της περιοχής, η οποία έχει πληγεί πολλές φορές από πλημμυρικά φαινόμενα που ευνοούν την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών λόγω των στάσιμων νερών που δημιουργούνται.

Συνεπώς, η υλοποίηση του προγράμματος αποσκοπεί κυρίως στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, καθώς η καταπολέμηση κουνουπιών αποτελεί σημαντική συνιστώσα της πρόληψης για ασθένειες μεταδιδόμενες από τα κουνούπια, όπως λοιμώξεις οφειλόμενες στον ιό του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία και άλλες ιώσεις. Επιπλέον στόχος του προγράμματος αποτελεί η μείωση της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι εργασίες ψεκασμού ξεκινούν στοχευμένα σε περιοχές και σημεία στα οποία υπάρχουν στάσιμα νερά και σε συγκεκριμένες περιόδους κατά τις οποίες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, τα κουνούπια αρχίζουν να εκκολάπτονται οπότε είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστούν οι νύμφες και να αποτραπεί η ανάπτυξη και αναπαραγωγή των ενήλικων κουνουπιών.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν 8 άτομα στη Θεσσαλία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Εκλογές - Του Κώστα Βλάχου