Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες του Δήμου Καρδίτσας και του sos bee για την προ-στασία του πολύτιμου εντόμου


Τηλεδιάσκεψη μελών του Συμβουλευτικού Φορέα Προστασίας των Μελισσών “SOS BEE” και εκπροσώπων του Δήμου Καρδίτσας έγινε με στόχο να συζητηθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα σχετίζονται με την προστασία της μέλισσας.

Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε ο σκοπός και το όραμα του φορέα σχετικά με την προβολή του ρόλου και της αξίας της μέλισσας στο οικοσύστημα και εκφράστηκε η ανησυχία για τον πληθυσμό των επικονιαστών στην περιοχή μας.

Συζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων με σκοπό την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση όχι μόνο των αρχών, των καλλιεργητών και των μελισσοκόμων, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας των πολιτών και των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της μέλισσας.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή των εθελοντών του “SOS BEE” στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, συζητήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας με κοινές δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ειδικότερα των μαθητών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Επίσης, προτάθηκαν δράσεις που σχετίζονται με την καλλιέργεια φυτών που εξασφαλίζουν τροφή για τις μέλισσες στον αστικό ιστό, αλλά και μια σειρά καινοτόμων συντονισμένων ενεργειών που θα οδηγήσουν στην πραγμάτωση του οράματος να χαρακτηριστεί η πόλη της Καρδίτσας «φιλική προς τη μέλισσα», όπως η δημιουργία ενός δικτύου “μελισσοδιαδρομών” εντός της πόλης της Καρδίτσας μέσα από τις οποίες θα μπορούν οι επισκέπτες  να πληροφορούνται για τη μέλισσα, τα προϊόντα της και τη μελισσοκομία στην περιοχή, καθώς και η εξεύρεση του απαιτούμενου χώρου για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στο Δήμο Καρδίτσας.

Από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, η πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίτσας κ. Βάνα Γιαβάζη η προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού κ. Ναταλία Τζέλλου και η υπάλληλος του τμήματος συντήρησης χώρων πρασίνου κ. Μαρίνα Δουλγεράκη.

Επίσης συμμετείχε ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Σωκράτης Παππάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας, ο οποίος χαιρέτισε και στήριξε εξ αρχής την όλη προσπάθεια.

Εκ μέρους του “SOS BEE” συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Σκούφης και αντιπροσωπεία μελών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Νταλός καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Αθανασία Κρικώνη εκπαιδευτικός και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προαστίου, η κ. Όλγα Χρήστου δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λ. Πλαστήρα , η κ. Σταυρούλα Καρφή εκπαιδευτικός, η κ. Λίλα Νικολάου εκπαιδευτικός και  μελισσοκόμος και η κ. Πρίτσα Ελένη εκπαιδευτικός/διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καλλιθήρου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αντικατάσταση πλεγμάτων που καταστράφηκαν από τον Ιανό στην Τ.Κ Πορτής από την Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλαστήρα με τηλεδιάσκεψη