Ειδήσεις

Πρωτιά Νίκου Ανδρουλάκη και στο Νομό Καρδίτσας


Δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Στιγμιότυπο από το εκλογικό κέντρο στο Δημαρχείο Ιλίου. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε η Καρδίτσα κατά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την περασμένη Κυριακή. Ψήφισαν συνολικά 2.499 μέλη και φίλοι του κόμματος και το αποτέλεσμα της κάλπης στο Νομό Καρδίτσας (από τα 10 συνολικά εκλογικά τμήματα) έχει ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 1.526 ψήφοι

Χάρης Δούκας: 948 ψήφοι

Σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, η εικόνα έχει ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 55,47%

Χάρης Δούκας: 44,53%

Πανελλαδικά, τα τελικά αποτελέσματα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε ξεκάθαρη νίκη,  διαμορφώθηκαν ως εξής:
Νίκος Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)
Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)

Ψηφίσαντες 213.001
Έγκυρα 209.969
Άκυρα/ λευκά: 3.032

 

Νίκος Ανδρουλάκης

Λίγα λεπτά μετά τις 22.30 ξεκίνησε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από την Χαριλάου Τρικούπη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη τιμή. Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες θα έρθουν όταν είμαστε ενωμένοι ενάντια στη συντήρηση. Δίνουμε προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές», τα πρώτα λόγια του.

Ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους τους. Εμφανίστηκε βέβαιος πως θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί θα πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά» ανέφερε.

Απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. «Μαζί θα προχωρήσουμε πάνω απ΄όλα με πολιτική ήθος», είπε. Θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας, τόνισε.

 

Χάρης Δούκας

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ γιατί μας τίμησαν στις δύο αυτές κρίσιμες διαδικασίες. Θένω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την υποψηφιότητά μας. Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη φορέων στους Σοφάδες με θέμα: Διαχείριση υδατικού δυναμικού
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας στη Βουλή: Οι ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβληθούν κανονικά