Ειδήσεις

Πρόσκληση για την Δράση Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) έχει αναρτηθεί η 6η Πρόσκληση της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από αγροτική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2022.

Η Πρόσκληση αφορά τους γεωργούς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2022 για τις δεσμεύσεις Α «Εφαρμογή Αγρανάπαυσης», Β «Εφαρμογή Αμειψισποράς» και Γ «Εφαρμογή χλωράς λίπανσης σε δενδρώδεις καλλιέργειες», για την περίοδο 2024-2025.

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2023, οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της Δράσης είναι διετούς διάρκειας, με το 2024 να αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων και το 2025 το δεύτερο έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο υφιστάμενο Πληροφοριακό Σύστημα, στη διεύθυνση που αναγράφεται στην Πρόσκληση, κατά το διάστημα από 28 Ιουνίου 2024 έως και τις 20 Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας στο τηλέφωνο 24413 55221 (αρμόδιος γεωπόνος ο κ. Βασίλειος Παπαστολόπουλος).

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει Συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση
Επόμενο άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Τιμόθεο από τον αντισυνταγματάρχη πεζικού Στέλιο Γαρίτο