Ειδήσεις

Προσφυγή για το Παυσίλυπο από την Ομάδα φίλων Παυσιλύπου


Είναι γνωστή από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, παρεμβάσεις, συνεντεύξεις τύπου και τις δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις η γενικότερη προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους κατοίκους της πόλης σχετικά με την εγκληματική παρέμβαση στο πάρκο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ και την γειτονική πλατεία Πλαστήρα που αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Οι τρεις πρώτες αποτυχημένες απόπειρες δημοπράτησης του έργου με το (για ειδικές μόνον περιπτώσεις) σύστημα μελέτης – κατασκευής δεν προβλημάτισαν τον δήμο Καρδίτσας και έτσι πρόσφατα αποφάσισε και τέταρτη (!!) δημοπράτησή του, στην οποία συμμετείχε ένας και μόνον ενδιαφερόμενος (ο ίδιος που απορρίφθηκε στην 3η δημοπράτηση).

Η επιμονή της δημοτικής αρχής είναι ακατανόητη (έως ύποπτη για κάποιους δύσπιστους),  βάζοντάς μας σε δεύτερες σκέψεις.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε να οργανώσει μια δημόσια διαβούλευση όπου θα μπορούσαν να κατατεθούν αποτρεπτικές της καταστροφής παρεμβάσεις, προτάσεις προς την κατεύθυνση της πραγματικής ανάπλασης που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του πρασίνου, στην βελτίωση της άρδευσής του, στην κατασκευή έργων που πράγματι χρειάζονται για την βελτίωση της λειτουργίας του όπως π.χ. την ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου που σήμερα στεγάζει το Ληξιαρχείο, και όχι την εγκατάσταση  του πανάκριβου και  εξεζητημένου αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, παγκάκια, καλαθάκια, διαχωριστικά κλπ),  του δυσκολοσυντήρητου τεχνολογικού εξοπλισμού, του δυσλειτουργικού και απολύτως ανεπαρκούς συστήματος συλλογής ομβρίων υδάτων για την άρδευση του πάρκου και της πλατείας.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε και καταθέσαμε την 25-6-2024 ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της 4ης δημοπράτησης του έργου, προτιμώντας (εφόσον η δημοτική αρχή δεν μας έδωσε καμία άλλη διέξοδο) να χαθεί το σημαντικό κονδύλιο των 8,00 εκατ. ευρώ, παρά να επέλθει στο πάρκο και στον ευρύτερο χώρο μια μη αναστρέψιμη καταστροφή του.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ελλάδα κοιμάται - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε όλους τους άξονες του οδικού δικτύου