Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Αναπαραγωγής – Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία – Περιγεννητική Ιατρική», για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Η παρακολούθηση του ΠΜΣ αποβλέπει πέρα από την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στην απόκτηση μίας επιστημονικής κατάρτισης που συνεπάγεται τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών στα πεδία της Φροντίδας Υγείας της Γυναίκας που σχετίζονται με τη Βιολογία της Αναπαραγωγής, την εργαστηριακή μέτρηση Βιοδεικτών για το σύνολο των παθήσεων της Μαιευτικής και Γυναικολογίας αλλά και γνώσεων Περιγεννητικής Ιατρικής στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί:
1. Απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, Επιστημών Υγείας (Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Νοσηλευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
2. Απόφοιτοι Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών (Βιολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
3. Πτυχιούχοι τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου που επιθυμούν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση με θέματα Φροντίδας υγείας της γυναίκας και ειδικότερα με τις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αλλά και εξοικειώνονται με τη χρήση και μέτρηση Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία, θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής.
Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε δύο (2) εξάμηνα με έναρξη τον Οκτώβριο του 2022. Στο Α΄ εξάμηνο (χειμερινό), πραγματοποιούνται 150 ώρες διδασκαλίας από τις οποίες οι 12 είναι εργαστηριακές ασκήσεις και στο Β΄ εξάμηνο (εαρινό), υπάρχουν 130 ώρες διδασκαλίας, οι οποίες κατανέμονται σε 112 ώρες διαλέξεων και 18 ώρες εργαστηριακών ασκήσεων. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος πραγματοποιούνται ώρες πρακτικής εργαστηριακής άσκησης στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική καθώς και στο Εργαστήριο Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτούντες ασκούνται σε όλες τις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αλλά και εξοικειώνονται με εργαστηριακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία, θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής. Η φοίτηση ολοκληρώνεται με τρίμηνη περίοδο διάρκειας 12 εβδομάδων για την εκπόνηση, συγγραφή και παρουσίαση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
Η Επιτροπή Επιλογής θα καλέσει σε συνέντευξη όσους από τους υποψήφιους πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Οι συνεντεύξεις θα διεξαχθούν στην έδρα του Τμήματος. Η Επιτροπή Επιλογής θα συνεκτιμήσει το γενικό βαθμό πτυχίου, τη βαθμολογία στα σχετικά με το Π.Μ.Σ. προπτυχιακά μαθήματα, τα πιστοποιητικά ή διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, την τυχόν ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα, δύο συστατικές επιστολές και το πιστοποιητικό επάρκειας της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και άλλων ξένων γλωσσών.
Τα δίδακτρα για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανέρχονται σε 1500 ευρώ ανά εξάμηνο, με εξαίρεση τους φοιτητές που εμπίπτουν στις προβλέψεις του άρθρου 35 (παρ.1,2,3) του Ν. 4485/17 σε ποσοστό έως 30% των εισακτέων.
Υποβολή αιτήσεων: Από 01/07/2022 έως 31/08/2022