Ειδήσεις

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα την Εφαρμοσμένη Φυσική


Το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Εφαρμοσμένη Φυσική» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, μετά από φοίτηση τριών (3) εξαμήνων (πλήρης φοίτηση) ή έξι (6) εξαμήνων (μερική φοίτηση). Η λήψη του Διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα και την εκπόνηση και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (90 ECTS συνολικά). Η διδασκαλία, οι εργασίες και οι εξετάσεις στο Π.Μ.Σ γίνονται στην ελληνική ή/και στην αγγλική γλώσσα.
Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε είκοσι (20) άτομα.
Τα μαθήματα του Π.Μ.Σ. θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021.

To Π.Μ.Σ. δεν έχει τέλη φοίτησης.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, πτυχιούχοι των Σχολών άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ. Ειδικότερα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Φυσικής, άλλων Τμημάτων Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Τμημάτων, και άλλων συναφών ειδικοτήτων καθώς και Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών της ημεδαπής ή των αντίστοιχων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, των οποίων το πτυχίο έχει αναγνωριστεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.(πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.). Για τους αλλοδαπούς υποψήφιους επιβάλλεται να γνωρίζουν επαρκώς την Ελληνική γλώσσα. Προϋπόθεση για την επιλογή είναι η συνάφεια του πρώτου κύκλου σπουδών και η επαρκής γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, πέραν της γλώσσας διεξαγωγής του ΠΜΣ.
Η διαδικασία επιλογής βασίζεται στην αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας (με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας ή ξένων γλωσσών, η γνώση Η/Υ, οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και οι ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και η συναφής επαγγελματική-ερευνητική εμπειρία) καθώς και στην προφορική συνέντευξη. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη και η υποβολή συστατικών επιστολών.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σε δύο φάσεις:
(α) Η πρώτη φάση αφορά τον έλεγχο των τυπικών προσόντων των υποψηφίων που κατέθεσαν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να πρωτοκολληθούν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.
(β) Στην δεύτερη φάση αξιολόγησης συμμετέχουν όσοι κρίθηκαν επιτυχόντες της α’ φάσης και περιλαμβάνει τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ms-Teams κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Κωτσός με Σκυλακάκη: Θα αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον Ιανό