Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025
- Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λπ.
- Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ηςπρωϊνής της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτιου 2025.
Τρίτη 25 Μαρτίου 2025
- Ώρα 7.00 π.μ. Xαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες
- Ώρα 10.15 π.μ Προσέλευση των επισήμων.
- Ώρα 10.30 π.μ Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από την κα Αγιώτη Γεωργία, εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων.
- Ώρα 45 π.μ. Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Σοφάδων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ καθώς και δημότες του Δήμου Σοφάδων.
Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων χωρίς προσφώνηση εκ μέρους μου, ως εκπροσώπου του Δήμου και εκπροσώπου της Εθνικής Αντίστασης, των κ. κ. Διοικητών Αστυνομικού Τμήματος & Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, Προέδρων Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Κομμάτων & Πολιτικών Νεολαιών, Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.λ.π.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών –Εθνικός Ύμνος.
Καλούνται να παραστούν οι κ.κ. Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων, Δημοτικών κ.λπ. Υπηρεσιών με το προσωπικό τους, οι Καθηγητές και Δάσκαλοι με τους μαθητές των Σχολείων τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των αναγνωρισμένων Συλλόγων & Σωματείων με τα μέλη τους και οι κάτοικοι της πόλης.
- Ώρα 15 π.μ. Παρέλαση επί της οδού Κιερίου, ως εξής:
Φιλαρμονική Δήμου Σοφάδων, Ανάπηροι & Τραυματίες πολέμου, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Σοφάδων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Σύλλογοι.
Τελετάρχης ορίζεται η κ. Μαρία Τσιτόγλου , υπάλληλος του Δήμου.