Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» του Βόλου η εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή μας ζυμωμένη με σιτάρι, λάδι και κρασί…». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τη «Μαγνήτων Κιβωτό για τη διάσωση του πολιτισμικού αποθέματος», με τη στήριξη και συνεργασία του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του «Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου» και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Κύριοι ομιλητές ήταν η Πηλιορείτισσα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Eρευνήτρια, τ.  Διευθύντρια  του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε για τη  διαμόρφωση λαϊκών και θρησκευτικών πρακτικών και εθίμων στην Ελληνική κοινωνία, με βάση τα τρία βασικά διατροφικά αγαθά, και ο Σοφαδίτης Γιώργος Βλόντζος, Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που μίλησε για τη διαμόρφωση διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων διαχρονικά, βάσει των τριών προϊόντων και για την παγκόσμια αναγνωρισμένη Μεσογειακή διατροφή.

Μετά από τη σύντομη παρέμβαση του Υπεύθυνου Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Αντώνη Αντωνίου, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν video με δημιουργίες νηπίων που τις εμπνεύστηκαν μέσα από αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Σύλλογο Σοφαδιτών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με τη φύση, τη διατροφική αξία και  την πολιτισμική αξία των τριών προϊόντων που χαρακτηρίζουν τον τόπο και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα.

Η εκδήλωσε έκλεισε με την απονομή εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου αναμνηστικών τίτλων και συμβολικών δώρων στους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων