Ειδήσεις

Πλούσιοι οι Έλληνες στα όνειρα – Του Κώστα Βλάχου


Μετά  τις διακοπές    όνειρο   που έζησα στον ύπνο μου  στα νησιά  του αιγαίου ,συνέχισα  να διασκεδάζω το καλοκαίρι  κα  πήγα για ψάρεμα στη λίμνη  Πλαστήρα  προχθές  Κυριακή. Φτάσαμε με το φίλο μου τον  Ανδροκλή λίγο πριν να ξημερώσει. Είχε ωραία δροσιά  και αυτή ήταν πιο μεγάλη ευχαρίστηση  από το ψάρεμα. -Ξύπνα  Σοφοκλή άκουσα  μια φωνή.

-Τσιμπάει  Ανδροκλή;

  • Η ζέστη άρχισε ναι, πήγε σχεδόν δέκα η ώρα ,κοιμηθήκαμε αμέσως και οι δυο.

Η  ζέστη στη Καρδίτσα   μας εξάντλησε τόσο πολύ   που μόλις μας χτύπησε η δροσιά  σαν ζαλισμένα κοτόπουλα  μας πήρε ο ύπνος.

  • Έκανες  έγκλημα που με ξύπνησες.
  • Γιατί;
  • Έχω χρόνια  να πάω διακοπές και στον ύπνο μου η περιοχή εδώ ήταν γεμάτη από παραθεριστές. Όλες  οι γυναίκες νεράιδες κανονικές. Κολυμπούσα  με μια από αυτές και παίζαμε με τα νερά .  Αργότερα   άναψα φωτιά  , έψησα αστακούς

και τρώγαμε πίνοντας  μπύρες πολύ παγωμένες.

-Που τους βρήκες τους αστακούς;

-Τους ψάρεψα εδώ.

-Έχει η λίμνη  αστακούς;

-Καραβίδες ήταν, αλλά της είπα  πως οι μεγάλοι αστακοί είναι σκληροί και πιάνω μόνο τρυφερά νεογνά. Ενθουσιάστηκε τόσο  που μου  πρότεινε να  φύγουμε από εδώ  γιατί  έβλεπε άλλες καλλονές  να με τρώνε με τα μάτια  κυριολεκτικά. Φοβήθηκε μην με χάσει  και  με το δίκιο της, το μόνο που μου απέμεινε είναι η   εκθαμβωτική   ομορφιά… Βρεθήκαμε μόνοι μας  σε κάποιο απόμερο μέρος και εκείνη  την ώρα με ξύπνησες.

-Έκανα έγκλημα όμως μην ανησυχείς. Διάβασα  ότι οι ανέχειες  συντελούν  στο να βλέπεις όνειρα συχνά  και να απολαμβάνεις όσα σου λείπουν πραγματικά.

Ο   νηστικός κομμάτια  ονειρεύεται είναι σοφή παροιμία.

Διάβασα σε άρθρο ολίγων  λέξεων στην  οικονομική Γερμανική   εφημερίδα    Handelsblatt    που αποτυπώνει γλαφυρά το δράμα  της Ελληνικής οικονομίας, ενώ η κυβέρνηση  μιλάει για ανάπτυξη. Πιο παλιά  το είπε και η Ούρσουλα αυτό θεωρώντας πως τρώμε σανό. Η Ούρσουλα μου στέκεται στο λαιμό.

Ανέφερε  η εφημερίδα πως  η Ελλάδα σε σχέση με το ΑΕΠ  του 2009  βρίσκεται  το 2024  στο μείον  9,2 ο/ο,  ενώ οι  άλλες χώρες   της Ευρωζώνης  έχουν  υψηλότερο ΑΕΠ κατά μέσο όρο  14,9ο/ο. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο πάτο και αυτό.

Γι’  αυτό  να παρακαλάμε να φτάσει χειμώνας.

-Θα πεθάνουμε από την πείνα και το κρύο.

-Ναι  ,αλλά μεγαλώνει  η νύχτα  και τα όνειρα  θα είναι πιο  πολλά,  πιο  πλούσια και χορταστικά. Θα ζούμε, παραμυθένια, βασιλικά.  Όνειρα γλυκά.

Να ευχαριστούμε τη κυβέρνηση που  συμβάλλει στο  να βλέπουμε τέτοια συχνά.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Παλαμά για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Λευκή Νύχτα στην Καρδίτσα: Όλη η αγορά μια σκηνή