Ειδήσεις

Παράνομες χωματερές και αμίαντος υποβαθμίζουν … το Μουζάκι – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Δεν τιμάει τον πολιτισμό μας και δεν προστατεύει τη Δημοσία Υγεία, η εκρηκτική και εν γνώσει όλων κατάσταση με τα επικίνδυνα απόβλητα στο χώρο που καθημερινά αθλείται και κινείται η νεολαία μας βορειοανατολικά δίπλα, μέσα κι έξω από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Μουζακίου.

Δεν ανησυχούν προφανώς στο Δήμο και στην Κοινότητα Μουζακίου για το γεγονός ότι, όλοι στην κωμόπολη και ειδικότερα ο οικισμός Σεισμοπλήκτων είμαστε «Περικυκλωμένοι» από καρκινογόνα αμιαντούχα υλικά, με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχουο οποίος θρασύτατα! παραδέχεται ότι,δεν υλοποίησε! και ούτε καν προώθησε! όπως είχε υποχρέωση, ομόφωνες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου! εγκαταλείποντας τους κατοίκους στην τύχη τους! και στη δαπάνη! αντικατάστασης αμιαντοσκεπής.

Αγνοούν προφανώς οι υπεύθυνοι Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου ότι, κυριολεκτικά κάτω από το παράθυρο του Γραφείου Δημάρχουαποκαλύφθηκε! η τεράστια εκβολή-απόληξη του Παλιού «Ρέματος Παλαιοχωρίτης», με κρυφή αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη ροή ανεπεξέργαστων λυμάτων! Βοθρολυμάτων! άκρατης μόλυνσης!Ρύπανσης! και δυσοσμίας!στην κοίτη του Ποταμού Παμίσου.

Σήμα κατατεθέν πλέον του Δήμου Μουζακίου τα σκεπασμένα με ταπάκια! λόγω δυσοσμίας φρεάτια του παραβιασμένου δικτύου αποχέτευσης όμβριων!

Μάταια περιμέναμε και ελπίζαμε ότι, μετά τις τυχόν παρεμβάσεις! των ελεγκτικών μηχανισμών η δημόσια πρόταση και οι Αποφάσεις για ασφαλή απομάκρυνση των καρκινογόνων αμιαντούχων υλικών και των επικίνδυνων αποβλήτων, θα ευαισθητοποιούσε και θα ανησυχούσε τους υπεύθυνους Κοινότητας και Δήμου.

Θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι, ηδαπανηρή αγωνία!και η προσπάθεια της μικρής μας κοινωνίας για προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της τήρησης νομιμότητας δεν εισακούεται! Καθ ότι οι ελέγχουσες αρχές διερευνούν τον καταγγέλλοντα!!! και Όχι την Καταγγελία!!! και τις εγκληματικές ευθύνες!!!

Ας γίνει επί τέλους κατανοητό ότι, αυτό το υποβαθμισμένο από το 1974 Μουζάκι! στο σύνολό του είναι μια κοινωνία με ανύποπτους κατοίκους καθημερινά εκτεθειμένους! σε Αιωρούμενες! Αναπνεύσιμες! και Διαταραγμένες! Καρκινογόνες! Ίνες Αμιάντου!!! σε Λύματα, Βοθρολύματα, Επικίνδυνα Απόβλητα Ασφάλτου και Σκουπιδιών!Και σε ψόφια ζώα στους παράνομους ΧΑΔΑ στο κέντρο της πόλης μας.

Οφείλουν κάποιοι κάποτε! να αντιληφθούν ότι, είναι υποχρεωμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία βάσει της αρχής και του κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης αμιάντου!αποκατάστασης Χ.Α.Δ.Α! και διαχείρισης λυμάτων! μέτρα φύλαξης και προστασίας Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος εκδίδοντας, δημοσιοποιώντας και αποδίδοντας σε όλο το Μουζάκι, το αναγκαίο Πιστοποιητικό!!Μέτρησης καθαρότητας χώρου και αέρα! Δυστυχώς! Δεν πάει Άλλο!

«Η Έλλειψη Ελέγχου Επιβραβεύει… και Διαιωνίζει Ατιμωρησία και Αυθαιρεσία»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο σώζων εαυτό σωθήτω - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Την Παρασκευή 30/8 η Λευκή Νύχτα στην Καρδίτσα