- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Καρδίτσας

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται από το Σάββατο στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς [1].

Σύμφωνα με τον υφυπουργό πρόκειται για την Περιφερειακή Ενότητα της Κω, καθώς και για τον Δήμο Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένει και ο Δήμος Καρδίτσας και αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα με αυξημένα περιοριστικά μέτρα, με την ανησυχία να εντείνεται.

Από την άλλη πλευρά, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» κατεβαίνουν από Δευτέρα η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα και μέρος της Φθιώτιδας. Επίσης, οι δήμοι Μαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας και ο δήμος Σκιάθου.

Όσον αφορά στα μέτρα, αποφασίστηκαν:

-Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ
-Το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αίρεται ο μάξιμουμ αριθμός των 20 ατόμων, πάντα με ένα άτομα ανά 25 τμ..
-Επιπλέον, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στην Αχαΐα, με click inshop και click away και η επαναλειτουργία στη Θεσσαλονίκη, με click away. Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στην Κοζάνη.