Ειδήσεις

Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν των Αγίων Φανουρίου, Αποστόλου Κλεόπα και Ειρήνης στην Καρδίτσα


Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν των Αγίων Φανουρίου, Αποστόλου Κλεόπα και Ειρήνης στην Καρδίτσα την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Τιμόθεος και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Πάρα πολλά μπορούμε να προσεγγίσουμε σκεπτόμενοι, την υπόδειξη του Αποστόλου Παύλου, ενός έμπειρου πνευματικού κατηρτισμένου όχι μόνο στη διακονία του Ευαγγελίου, αλλά και εις τα ύψη της αρετής. Δηλαδή μας λέγει ότι, ξέρετε μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και όχι μόνο είναι αδύναμος, εύκολα πειράζετε και περισσότερο αποδυναμώνεται εξαιτίας αυτού του πειρασμού.  Γι’ αυτό λοιπόν, προσπαθήστε να ενδυναμώνεστε από τον Κύριο.
Άρα, για να ενδυναμωνόμαστε από τον Κύριο, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τον Κύριο. Και να κατανοούμε, ότι εν τω κράττει της ισχύος αυτού, με τη δύναμη Εκείνου, εμείς πορευόμαστε στη ζωή μας και διαχειριζόμαστε τα πράγματα του κόσμου, της καθημερινότητάς μας και της σωτηρίας μας.
Και η εορτή του Αγίου Φανουρίου, αδελφοί, μια πρόκληση στην πνευματική μας ζωή είναι, πρόκριμα πνευματικό, αλλά και πρόσκληση για να θυμηθούμε αυτό το οποίο είπε ο Κύριος».

Προηγούμενο άρθρο Γιορτή του εμπορίου η Λευκή Νύχτα στην Καρδίτσα!!!
Επόμενο άρθρο Ερπετοειδή - Του Κώστα Βλάχου