Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ενημερωτικές Δράσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας


 Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος θα υλοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας μια σειρά δράσεων για το κοινό το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024.

Στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου (Ιθώμης 1, Μουζάκι) κλιμάκιο της Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων της ΕΠΕ θα διενεργεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό (10.00-14.00).

Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στην ενέργεια είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κάνει Δήλωση Συμμετοχής στο τηλέφωνο 2445 350033 (Ώρες 08.00-15.00).

Επίσης, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να είναι:

  • Άτομα με γνωστό ιστορικό με χρόνιο αναπνευστικό νόσημα
  • Καπνιστές με συμπτώματα, όπως χρόνιος βήχας, απόχρεμψη, σφίξιμο στο στήθος, δύσπνοια στην προσπάθεια.

Στις 11.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας , η Πνευμονολόγος και Υπεύθυνη του προγράμματος  «Πάρε Ανάσα» της ΕΠΕ, κ. Δήμητρα Μπουσίου θα συνομιλήσει με γονείς, παρουσιάζοντας το Βιωματικό Εργαστήρι Γονέων «Πως μιλάμε στο παιδί και στον έφηβο για εθιστικές συμπεριφορές. Πρόληψη και αντιμετώπιση».

Συγκεκριμένα, το εργαστήρι έχει θέμα:

  • Κάπνισμα στην εφηβική ηλικία (Ο ρόλος  των γονέων στη διαμόρφωση αντικαπνιστικών στάσεων και στην ανάπτυξη θετικών ως προς την υγεία συμπεριφορών)
  • Κινητοποιητικός λόγος (Τεχνικές δημιουργίας κλίματος  ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ γονέων και εφήβων)

Στις 18.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ (Αίθουσα 2) η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση με μήνυμα «Ενημερωνόμαστε & Αναλαμβάνουμε Δράση για την Υγεία μας και το Περιβάλλον!», με αφορμή τους κοντινούς εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31/05) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05/06).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Προηγούμενο άρθρο A.Ζαμπούκας: Η Ευρώπη βάζει ξανά στο τραπέζι την έννοια της στρατηγικής αυτονομίας
Επόμενο άρθρο Αποζημιώσεις Daniel: Τελευταία ευκαιρία για επιχειρήσεις και αγρότες