Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με τις τελετές λήξης, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024!!!


Μέσα σε γιορτινό κλίμα, ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, με τίτλο «Από τη γη στον ουρανό… μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω!», που διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Τελετή Λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις επτά Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, που συμμετείχαν. Τα παιδιά θυμήθηκαν τις καλοκαιρινές τους δημιουργίες, όλα όσα μάθαμε, σκεφτήκαμε και ζήσαμε και αυτό το καλοκαίρι, ψήφισαν τις αγαπημένες τους δράσεις, γέλασαν με τα αστεία περιστατικά που συνέβησαν και αποτύπωσαν με λέξεις και κυρίως με εικόνες, ενότητες από το θέμα της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας.

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο από την παλιά αλλά διαχρονική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος», που το συνδυάσαμε με την τελευταία μας δράση που ήταν «το ταξίδι της επιβίωσης» και γενικά η εξέλιξη του ανθρώπου. Το κλίμα ήταν γιορτινό, η ατμόσφαιρα χαρούμενη, με πολλά κεράσματα για τους μικρούς φίλους που μας έκαναν συντροφιά σε ακόμη ένα δημιουργικό και ωραίο καλοκαίρι.

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», ανοίξαμε τα μπουκαλάκια και διαβάσαμε το μήνυμα που είχαμε κρύψει σε αυτά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020 στην πανδημία του κορονοϊού και αυτά που είχαμε γράψει… πραγματικά μας εντυπωσίασαν!!!

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 110 εργαστήρια τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 800 παιδιά!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις μας, στους γονείς τους που για άλλο ένα καλοκαίρι μας τα εμπιστεύτηκαν, στους εθελοντές και τους συναδέλφους που βοήθησαν στην υλοποίηση των δράσεων, στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στο  Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ, που μας εμπιστεύτηκε την υλοποίηση των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων και την υποστήριξη που μας παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής Εκστρατείας, στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την πολύ ωραία προβολή των δράσεών μας, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο  και φυσικά στους δύο μεγάλους χορηγούς μας, την εφημερίδα «Καθημερινή» και την «ΙΚΕΑ»,  οι οποίοι μας χορήγησαν τα έπιπλα και τα υλικά για την επαναλειτουργία της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», που είχε πλημμυρίσει κατά τη θεομηνία «Ιανός»  αλλά και τα υλικά για την πραγματοποίηση των δράσεων, στις υπόλοιπες παιδικές βιβλιοθήκες!!!

Από Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη οι Παιδικές Βιβλιοθήκες ξεκινούν το απογευματινό τους ωράριο με το παρακάτω πρόγραμμα λειτουργίας:

  1. Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, 4 – 7 το απόγευμα.
  2. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, 4 – 7 το απόγευμα.
  3. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», θα λειτουργεί κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 4 – 7 το απόγευμα.
  4. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή, 4 – 7 το απόγευμα.
  5. Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», θα λειτουργεί κάθε Τρίτη & Παρασκευή, 4 – 7 το απόγευμα.
  6. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής», θα λειτουργεί κάθε μέρα Δευτέρα  με Παρασκευή, 8:30 – 11:30 το πρωί και  4 – 7 το απόγευμα.
  7. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Σεισμόπληκτα Καμινάδων», θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 11:30 το πρωί.
  8. Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα & Πέμπτη, 4 – 7 το απόγευμα.
  9. Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη & Παρασκευή, 4 – 7 το απόγευμα.
  10. Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», δε θα λειτουργεί λόγω ζημιών στο εσωτερικό της από τη θεομηνία Daniel.

Κι αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας… μάθαμε, σκεφτήκαμε… και ζήσαμε μεγάλες στιγμές!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κώστα Τέλιου με Προέδρους Τ.Κ. σχετικά με τον Πάμισο ποταμό
Επόμενο άρθρο Back to school με πολύ κέφι και μοναδικές εκπλήξεις στο Fashion City Outlet - Διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, party, εργαστήρι ζογκλερικών και escape boxes που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!