Με τριπλό ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων, στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στο LNG στον Βόλο ολοκληρώθηκε η περιοδεία των Πράσινων στη Θεσσαλία. Είχε προηγηθεί συνάντηση του συνεκπροσώπου του νέου κόμματος των Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλου, με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ., Ευθύμιος Τσάμης, και ο ταμίας Δημ. Πάτσιος ήταν πολύ επικριτικοί απέναντι στον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο, όπως και στον πρώην υπουργό κ Σ. Φάμελλο, για τη στάση τους απέναντι στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και εκθείασαν το έργο της Επιτροπής των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της Μαγνησίας, στην οποία πρωτοστατούν.
Ο Μ. Τρεμόπουλος έθεσε το ζήτημα της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο και των επιπτώσεών της στην υγεία των πολιτών. Και συσχέτισε το ζήτημα αυτό με την κυκλοφορία και τη θέρμανση αλλά εστίασε κυρίως στην ευθύνη της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Επιπλέον, συμφώνησε με το αίτημα των φορέων για ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης, με συνεχή καταγραφή των τιμών και δημοσιοποίησής τους σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες. Σημαντικοί είναι και οι συστηματικοί έλεγχοι για διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα, όπως και για τα μικροσωματίδια PM10 και PM2,5, που γίνονται οχήματα μεταφοράς ρύπων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, με ανάπτυξη ποδηλατόδρομων και συλλογικών μέσων μεταφοράς. Ο Βόλος δεν πρέπει να αρκείται στα λουλούδια αλλά να αυξήσει τους αστικούς και περιαστικούς χώρους πρασίνου, τα πάρκα «τσέπης», τις πράσινες ταράτσες κ.α.
Οι Πράσινοι εκτιμούν ως θετική και την ομόφωνη θέση της Επιτροπής κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βόλου και την επανεξέταση από μηδενική βάση της επιλογής της μεθόδου επεξεργασίας και της επιλογής Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων. Ο Μ. Τρεμόπουλος τοποθετήθηκε κατά της καύσης των απορριμμάτων, είτε από τον Δήμο Βόλου, είτε από την ΑΓΕΤ είτε από την κυβέρνηση. Η καύση δολοφονεί την ανακύκλωση και την επανάχρηση, αδιαφορεί για τη διαλογή στην πηγή και ενισχύει την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων ή και την εισαγωγή τους για να εξασφαλιστεί η οικονομική επιβίωσή τους.
Στη σωστή κατεύθυνση κινείται και η ο ομόφωνη θέση της Επιτροπής κατά της χωροθέτησης του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Βόλου ή σε άλλες οικιστικές περιοχές της Μαγνησίας. Ο σταθμός LNG σχεδιάζεται να γίνει σε μια όμορφη περιοχή, στα Πευκάκια, σε απόσταση 980 μόλις μέτρων από την παραλία του Βόλου, που συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Δημητριάδας και τον υγρότοπο της «Μπουρμπουλήθρας». Δεν εντάσσεται σε υφιστάμενο γενικό ρυθμιστικό πλαίσιο και χωροταξικό σχεδιασμό ούτε στο Master Plan του λιμανιού, την κίνηση των εμπορικών και επιβατικών πλοίων του οποίου θέτει σε κίνδυνο, όπως και όλων των πολιτών και των υποδομών σε περίπτωση ατυχήματος. Η δημόσια διαβούλευση ήταν ανεπαρκής και η ενημέρωση αποσπασματική. Ο Μ. Τρεμόπουλος τάχθηκε εναντίον της παραπέρα εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο, όχι μόνο το ρωσικό αλλά και το αμερικάνικο LNG, που είναι πιο ακριβό και αντιοικολογικό. Και γενικότερα, ενημέρωσε τον Ιατρικό Σύλλογο για την ανάγκη να απελευθερωθούμε από τα ορυκτά καύσιμα και να δώσουμε έμφαση στην εξοικονόμηση και στην οικολογική εκμετάλλευση του ήλιου και του ανέμου, με δημοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις και ένα νέο χωροταξικό, που θα σέβεται τα βουνά, τα οικοσυστήματα και τη γη υψηλής παραγωγικότητας.
Στον Βόλο οι Πράσινοι είχαν συναντήσεις και με τοπικά στελέχη που συμμετέχουν στα κινήματα των ενεργών πολιτών, όπως και στις άλλες θεσσαλικές πόλεις. Στη Λάρισα είχαν συνάντηση και με τον Δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη, στην Καρδίτσα με τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο και στα Τρίκαλα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Σακκά. Η ανταπόκριση των ΜΜΕ ήταν εξαιρετική, όπως και το επίπεδο των συζητήσεων και των συνεντεύξεων.