Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 7ης Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης Erasmus+


Με 44 συμμετέχοντες από 30 διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, 17 ευρωπαϊκών χωρών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «7ης Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης Erasmus+» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων/Erasmus+ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έγινε λεπτομερής παρουσίαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και όλων των εκπροσωπούμενων ιδρυμάτων, ενώ έμφαση δόθηκε στη δράση των γραφείων Erasmus, και στις καλές πρακτικές μέσω ανταλλαγής απόψεων για θέματα σχετικά με τις νέες δράσεις του προγράμματος, την ενθάρρυνση της κινητικότητας και της διευκόλυνσης των διαδικασιών της.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι παρουσιάσεις τόσο των δράσεων της Μονάδας ισότιμης μαθησιακής και κοινωνικής πρόσβασης φοιτητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Π.Θ, όσο και του προγράμματος “Erasmus για νέους επιχειρηματίες”, καθώς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα από τα λίγα ιδρύματα που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, εξαιτίας της πολυετούς επιτυχούς λειτουργίας τους.

Οι διεθνείς φιλοξενούμενοι του Π.Θ., συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στα μαθήματα εισαγωγής στην ελληνική γλώσσα, και έλαβαν τις ανάλογες βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ προκειμένου να εξοικειωθούν στοιχειωδώς με την περιοχή της Θεσσαλίας, ξεναγήθηκαν μαζί με τους συνοδούς τους στο Πήλιο, στα Μετέωρα, σε κτηριακές εγκαταστάσεις του Π.Θ. στον Βόλο αλλά και στα δύο campuses της Λάρισας (Γαιόπολις και Βιόπολις).

 

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Από 26 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου το Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας