Ειδήσεις

Οικοδόμοι: Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας θα μείνει ζωντανός ο νομός Καρδίτσας


Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στο παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο και καλούμε κάθε μέλος του Συνδικάτου και κάθε εργαζόμενο του Νομού μας να λάβει μέρος στο συλλαλητήριο του Παλαμά, παλεύοντας συλλογικά και οργανωμένα τα αιτήματα που μπήκαν στη σύσκεψη της Τρίτης.

Ένα χρόνο μετάη κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή, τους Δήμους και την παρουσία του πρωθυπουργού μπορεί να οργάνωσαν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.

Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση), παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στους άλλους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την αρωγή δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ακόμα και στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.

Ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, τα όποια σχέδια κυβέρνησης – περιφέρειας, πατάνε στην εγκληματική λογική του κόστους – οφέλους για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και αυτό αποδεικνύεται με την αποδοχή του πορίσματος των Ολλανδών, καθώς και τα όποια έργα εξαγγέλλονται, είναι αποσπασματικά.

Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξει καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει, τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας.

Να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία!

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού, του Παρακλητικού Κανόνος εις τον τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο