Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα 56α Καραϊσκάκεια


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 56η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου, στο Παυσίλυπο, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Καρδίτσας Αθηνά Πέτσα καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα από τη Νέα Ζηλανδία (συγκρότημα «Te Mātārae i Ōrehu»), το Αϊντάχο των ΗΠΑ συγκρότημα « Idaho Rocky Mountain Express») και το Συγκρότημα της Ελληνικής ομογένειας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας «ΜANASIS School of Greek Dance and Culture», τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή.

Οι φορείς δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για τις ομορφιές της περιοχής μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου και αποτελεί ένα μικρό Άμστερνταμ.

Από την πλευρά της, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Καρδίτσας Αθηνά Πέτσα εστίασε στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του Νομού και τη ΄΄ζεστή΄΄ φιλοξενία.

«Καλώς ορίσατε στη μικρή Καρδίτσα μας, στην καρδιά της Ελλάδας, με τον πλούσιο πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και τους φιλόξενους κατοίκους» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Μανώλη Στεργιόπουλου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε όλους τους άξονες του οδικού δικτύου
Επόμενο άρθρο Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά μας, διακοπές και αναψυχή για τις οικογένειές μας