Ειδήσεις

Οι παρενέργειες της άφεσης … στον Πάμισο Ποταμό – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες , Με απογοήτευση, ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούν οι κάτοικοι του Μουζακίου τρία και πλέον χρόνια αυτό το ανεξέλεγκτο, ανέλεγκτο και ατιμώρητο θέατρο του παραλόγου, της σπατάλης δημοσίου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, της καταστροφής του Οικιστικού μας Περιβάλλοντος, της ρύπανσης, της μόλυνσης και της λεηλασίας δημόσιας περιουσίας.

Δεν έχει τελειωμό και μέτρο η τρωτότητα του Μουζακίου! Με Τη σκόνη! Τη λάσπη! Τα Λατομεία! Τις παράνομες Αμμοληψίες! Τους Μπαζότοπους! Τους απέραντους αποθεσιοθαλάμους! Το Ανακάτεμα των χαλικιών! Το πέρα δώθε των Αναχωμάτων! Το πάνω-κάτω των άστοχων Συρματοκιβωτίων! Και τελευταία τα Οργώματα! τα Καλουπώματα και τα Τσιμεντώματα μέσα στο πλεύσιμο νερό του Παμίσου.

Δοκιμάζονται η δημόσια υγεία, η ηρεμία, η γαλήνη, η υπομονή, η αντοχή και το αίσθημα ασφάλειας των Μουζακιωτών από τις κάθε λογής εξαγγελίες! Προτεραιοποιήσεων! και Χρηματοδοτήσεων! των όψιμων Κινδυνολόγων! και δήθεν Ειδικών Φραγματολόγων! και Πλημμυρολόγων.

Ακόμα περιμένουμε στο Μουζάκι οφειλόμενες ενέργειες Κράτους-Ε.Υ.Δ.Ε Κ.Σ.Σ.Υ-Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη!και Δήμου Μουζακίου, αλλά δυστυχώς αυτοί εμφανίζονται στα Πανηγύρια και μόνον για Φωτογραφίες! και για κάτι περίεργα Πρωτόκολλα Διοικητικής Παραλαβής!

Αγνοείται το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με τεράστιο και σχεδόν μη αναστρέψιμο το περιβαλλοντικό, οικονομικό και ηθικό αποτύπωμα της μεγάλης συμφοράς που μας βρήκε και μας ξαναβρήκε! παρά τις διαμαρτυρίες μας.

Δεν αντέχει η κοινωνία μας άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές, πνιγμούς! ανθρώπων, πλημμυρισμένες κατοικίες και κατακρημνίσεις περιουσιών.

Αδυνατούμε να ζούμε σε μια διαρκή επικινδυνότητα εξ αιτίας ύποπτων και εν κρυπτώ! και παραβύστω! περίεργων περιβαλλοντικών εγκρίσεων ή εξαιρέσεων, αστοχίας μελετών! κακοτεχνίας έργων! λαθών! παραλείψεων! ανευθυνότητας! αδιαφορίας, μικροσυμφερόντων! και δήθεν Αναρμοδιότητας Τοπικής και Δημοτικής Αρχής Μουζακίου!  γεγονότα για τα οποία το Πόρισμα δεν ανακοινώθηκε Ποτέ!

Έχουν καταγραφεί Ιστορικά στην περιοχή μας τα τελευταία εκατό (100) χρόνια τουλάχιστον δέκα τραγικά περιστατικά πνιγμών και πλημμυρών, γεγονότα που υποχρεώνουν δικαστικές, ελεγκτικές, εποπτικές και ανεξάρτητες αρχές να διενεργήσουν! επιτέλους αυτεπάγγελτα έναν έλεγχο και να καταλογίσουν ευθύνες.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Μουζάκι με την Κοροϊδία του Αλόγιστου! Του Αυθαίρετου, του Ανεξέλεγκτου! του Ανεύθυνου! του Ανέλεγκτου και του Ατιμώρητου Διαρκείας! είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές και επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία!

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η ανοχή! η αδράνεια! η σιωπή! Και

«Να Ελεγχθεί Αιτιώδης Συνάφεια… Ζημίας, Βλάβης και Δραστηριότητας»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ηθικές αξίες - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κουρέτα με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα για την πανώλη