Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας για το ΠΥΣΠΕ


Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα της ανάκλησης και επανατοποθέτησης Δ/ντων  σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας γιατί δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση στα ερωτήματα που δημοσίως διατυπώσαμε και διότι πληροφορηθήκαμε πως ο συνάδελφος που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας δεν ανέλαβε ακόμη υπηρεσία, (30 ημέρες μετά)  κι όχι με  δική του υπαιτιότητα.

Έχει αξία να αναφερθούμε στο θέμα για δυο λόγους:

  1. Αποδεικνύεται πως ο χρόνος που επελέγη για την θεραπεία της αδικίας που προκλήθηκε στο συνάδελφό που παρακάμφθηκε δεν ήταν ο προσφορότερος αφού α. και ο ίδιος δεν μπορούσε άμεσα να αναλάβει και β. θα μπορούσαν οι όποιες αλλαγές να γίνουν με τη λήξη των μαθημάτων για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και αντίστοιχες καραμπόλες  σε τμήματα, στα οποία οι μαθητές άλλαξαν τρεις δασκάλους, μέσα σε μια χρονιά ταλαιπωρίας από το κλείσιμο της δια ζώσης εκπαίδευσης για πολλούς μήνες. Αν αυτό γινόταν σήμερα θα οι επιπτώσεις στους μαθητές μας θα ήταν μηδαμινές και στους συναδέλφους αμελητέες αφού η όποια απόφαση του ΠΥΣΠΕ θα είχε αναδρομική ισχύ.
  2. Δεν υπάρχει ακόμη καμιά γραπτή διαβεβαίωση από τη Δ/νση ΠΕ Καρδίτσας πως οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν στα σχολεία (και μιλάμε για πραγματική υπηρεσία)  δεν θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα  από το επίδομα θέσης και βεβαίως  πως δεν θα χάσουν τα μόρια της θέσης ευθύνης.

Δεν είναι της ώρας και δεν έχουμε όλα τα στοιχεία για να αξιολογήσουμε τη νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης. Θέτουμε ερωτήματα απλώς και συμπληρώνοντας αυτά που διατυπώσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση ρωτάμε πχ: Υπάρχει ή όχι προθεσμία για την ανάληψη υπηρεσίας σε θέση ευθύνης; Πόσες ημέρες είναι ακριβώς; Διακόπτεται η προθεσμία και για ποιους λόγους; Ενημερώθηκε ο συνάδελφος για τα παραπάνω ή θα βρεθεί εκτεθειμένος και θα χάσει το δικαίωμά του αν για οποιοδήποτε λόγο κριθούν μη σύννομες ή πλημμελείς οι αποφάσεις της Διοίκησης; Αυτές θα κριθούν νομικά και διοικητικά με τους τρόπους που θα επιλέξουν οι θιγόμενοι συνάδελφοι. Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε πως το πλαίσιο λειτουργίας της διοίκησης και του ΠΥΣΠΕ, οι υπερεξουσίες του εκάστοτε Δ/ντη Π.Ε.,  το θεσμοθετημένο ιδιότυπο άβατο (δήθεν προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα) και η πολυνομία και (μέσω αυτών) στη πράξη η δυνατότητα διαφορετικών ερμηνειών στις ίδιες διατάξεις και νόμους γεννούν αδικίες και ανισότητες. Αν σε αυτά προστεθούν άγνοια νόμων, προσωπικές- κομματικές επιδιώξεις και πλημμελής διοικητική λειτουργία τότε το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

Ως Σύλλογος υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα όλων των μελών μας περιμένουμε από τη Διοίκηση απαντήσεις, τις δέουσες ενέργειες μαζί με μια συγνώμη στους μαθητές και συναδέλφους που ταλαιπωρούνται από τις δικές της αστοχίες.

 

Προηγούμενο άρθρο 4 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 6.365.188,00 € διεκδικεί ο Δήμος Αργιθέας μέσα από 5 ολοκληρωμένες προτάσεις